14 vietas pasaulē, kurās jums samaksās, ja pārcelsieties dzīvot uz turieni

Ūtrehta, Nīderlande

Nīderlande visā pasaulē ir slavena ar savu dziļo humanitāro un sociālo zinātņu izpēti. Un lūk, viens no sociālajiem eksperimentiem: kas notiks, ja visi vienā pilsētā dzīvojošie saņems 1 tūkstoti dolāru?

Kērtisa, Nebraskas štats, ASV

Katrs no mums noteikti ir žēlojies, ka vietējās varas pilsētas labā neko būtisku nedara. Amerikāņu pilsētiņa Kērtisa piedāvāja risinājumu – jebkurš var saņemt zemes gabalu bez maksas, ja piedāvās patiešām vērtīgu ideju, kā uzlabot pilsētas infrastruktūru vai kultūru.

Ņūheivena, Konektikuta, ASV

Ņūheivena ir valsts programma, kas radīta, lai palielinātu interesi par pilsētu. Ja jūs tur pirmo reizi nopirksiet māju, tad jums iedos aizdevumu 10 tūkstošu dolāru vērtībā bez procentiem. Ja jūs mājā dzīvojat vairāk par pieciem gadiem, tad kredīts tiek pilnībā dzēsts. Jūs varat arī iegūt 30 tūkstošus dolāru, lai aprīkotu jūsu māju ar jaunām enerģiju taupošām ierīcēm. Ja jūs mājā dzīvojat 10 gadus, tad naudu varat neatdot.

Baltimora, Merilendas štats, ASV

Šī pilsēta atrodas septītajā vietā Amerikas bīstamāko pilsētu sarakstā, bet tā ļoti vēlas mainīties, un tāpēc dos atbraucējiem 5 tūkstošus dolāru mājas iegādei jebkurā pilsētas vietā. Ja šī summa jūs neiespaido, tad jūs varat to dubultot, nopērkot pamestu māju – jā, tukšu un neapdzīvotu māju, kurai vajadzīgs remonts, bet faktiski par brīvu.

Liela Kanzasas štata daļa

Kanzasa ir gatava jums samaksāt, ja pārcelsieties uz turieni. Linkolnas pilsēta (iedzīvotāju skaits – 3500 cilvēki), piemēra, par brīvu piešķirs jums zemi mājas celtniecībai. Ja Linkolna jums ir par lielu, jūs varat iegūt zemi Mārketas pilsētā, kur ir vien 600 iedzīvotāju. Turklāt, jūs atbrīvos no ienākuma nodokļa uz 5 gadiem, vai arī dzēsīs mācību kredītu mācībām universitātē līdz pat 15 tūkstošiem dolāru.

Paipstouna, Manitobas štats, Kanāda

Kanādas pilsētiņā Paipstounā nepiešķir zemi par brīvi, bet viņi piedāvā foršas atlaides, ja jūs gada laikā uzceļat māju. Turklāt, ja jūs vēlaties uzsākt savu biznesu, pilsēta piedāvā jums grantu 32 tūkstošu Kanādas dolāru apmērā (24 tūkstoši amerikāņu dolāru).

Tatsaikeru sala, Tasmānija

Ja ASV vai Kanāda jūs neiedvesmo, tad kā būtu ar Tasmāniju? Matsaikeras salā Tasmānijas piekrastē tiek piedāvātas darbavietas un dzīvesvieta. Priekšroka ģimenē, ka apkalpos bākas, sniegs meteoroloģiskās ziņas, uzraudzīs zemi un celtnes. Ja, protams, piekritīs dzīvot noteiktā atšķirtībā.

Misima, Japāna

Jūs esat vientuļi? Tad jūs gaida japāņu ciems Misima (nejaukt ar Misimas pilsētu). Ciemats atrodas uz trim nelielām salām, bet iedzīvotāju skaits ir vien aptuveni 400 cilvēku, un arī tie pārsvarā ir pensionāri. Misima piedāvā japāņiem 100 tūkstoš jēnas (aptuveni 840 dolāri), lai nosegtu pārcelšanās izmaksas, un ikmēneša pabalstu pirmos trīs gadus, dzīvošanai šajā ciemā. Šeit jūs varat īrēt māju ar trim guļamistabām par 23 tūkstošiem jēnu (207 dolāri) mēnesī. Un vēl – viņi jums piešķir govi. Vienu bezmaksas govi!

Pitkērna sala, Klusā okeāna dienvidu daļa

Ja jūs alkstat dzīvot uz vienas no attālākajām salām pasaulē, tad Pitkernas sala ir domāta tieši jums. Te dzīvo vien 50 cilvēki, tāpēc katrs imigrants saņem bezmaksas zemi šajā salu paradīzē. Diemžēl kopš 2015. gada tur ir pārcēlies vien viens cilvēks. Varbūt tāpēc, ka uz salas ir tikai viens vienīgs veikals, kurš ir atvērts tikai trīs dienas nedēļā, un viss ir iepriekš jāpasūta Jaunzēlandē? Bet, ja jums patīk pludmales un nošķirtība, tad jūs varat kļūt par otro uz turieni pārcēlušos cilvēku.

Un vēl viens bonuss

Senā Bormuda Itālijas ziemeļ-rietumos

Kalnu ciemats Bormida atrodas Savonas provincē, Itālijas ziemeļrietumos, aptuveni 80 kilometrus no Dženovas. Ciemats atrodas augstu kalnos,bet ļoti tuvu jūrai. Tāpēc gaiss tur ir īpaši tīrs.

Bormidas mērs sola samaksāt 2 tūkstošus eiro katram, kurš pārcelies tur dzīvot. Turklāt imigrantiem dzīvokļa īre ar virtuvi, vannasistabu, viesistabu, garāžu, noliktavu, pagrabu un četrām guļamistabām maksās vien 50 eiro mēnesī. Bet, visgreznākie apartamenti izmaksās 120 eiro.

Piedāvājums jau ir ieinteresējies milzīgs cilvēku skaits no dažādām valstīm, tomēr ir viena nianse: ciematiņā praktiski vispār nav darba. Iedzīvotāji pamatā nodarbojas ar lauksaimniecību un tur mājdzīvniekus. Taču pat tas lauku mīļotājus neapstādina. Daudzi var strādāt attālinātu, un tāpēc interesējas, vai ciematā ir augstas kvalitātes pieslēgums internetam.

Bormida ciematiņa atrašanās vieta Itālijas kartē.

Avots: fromlife.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru