13.Saeimas vēlēšanām reģistrēti pieci līdz šim iesniegtie kandidātu saraksti

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 13.Saeimas vēlēšanām reģistrēja piecus deputātu kandidātu sarakstus. Vēlēšanām reģistrēti Latvijas Reģionu Apvienības, Attīstībai/Par!, Jaunās Vienotības, Zaļo un Zemnieku savienības un partijas “No sirds Latvijai” deputātu kandidātu saraksti.

Pēc reģistrēšanas iesniedzēji kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, grozīt vai labot. Izmaiņas sarakstā drīkst veikt tikai CVK, svītrojot kandidātus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām vai veicot tehniska rakstura labojumus.

Pēc sarakstu reģistrēšanas notiek arī sarakstā pieteikto deputātu kandidātu pārbaudes. Piemēram, sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru tiek pārbaudīta kandidātu sodāmība, sadarbībā ar Totalitārisma seku dokumentēšanas centru – kandidātu iespējamā sadarbība ar ārvalstu drošības dienestiem vai darbošanās pretvalstiskās organizācijās pēc 1991. gada 13. janvāra, bet atbilstoši ziņām Iedzīvotāju reģistrā tas, vai kandidāts ir Latvijas pilsonis, kurš vēlēšanu dienā būs vecāks par 21 gadu.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana turpinās arī šodien, kad kandidātu sarakstus plāno iesniegt vēl vairākas partijas un partiju apvienības:

– plkst. 13.00 – partija “Progresīvie”;

– plkst. 15.00 – “Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija;

– plkst. 17.00 – Latvijas Krievu savienība;

– plkst. 19.00 – Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

Kandidātu sarakstu iesniegšana 13.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz otrdienai, 7. augustam. Pirmdien, 6. augustā, sarakstu iesniegšanu Centrālajā vēlēšanu komisijā pieteikušas vēl trīs partijas un partiju apvienības:

– plkst. 10.00 – partija KPV.LV;

– plkst. 12.00 – partiju apvienība “Latviešu nacionālisti”;

– plkst. 14.00 – Apvienība SKG.

Nākamā CVK sēde, kurā paredzēts reģistrēt pēdējos iesniegtos kandidātu sarakstus, plānota trešdien, 8. augustā, pulksten 11.00.

Ar vēlēšanām pieteiktajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties 13.Saeimas vēlēšanu mājaslapā https://sv2018.cvk.lv

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 6. oktobrī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru