13 iemesli, lai lietotu avokado katru dienu. Pēc izlasīšanas nav iespējams to pārtraukt ēst…

Kāpēc avokado ir veselīgs

Avokado satur lielu daudzumu barības vielu un pateicoties tām sniedz sāta sajūtu. Turklāt, neskatoties uz augsto kaloriju skaitu, avokado tiek aktīvi izmantot diētās. Polinepiesātinātās taukskābes, kas atrodas avokado sastāvā, veicina svara normalizācijas procesu.

Īsta vitamīnu bumba (tā astāvā ir tādi vitamīni kā А, РР, Е, F, D, kā arī B grupas vitamīni). Kā arī tā sastāvā ir minerāli: magnijs, kālijs, dzelzs, fosfors, kalcijs, nātrijs, jods.

Avokado sastāvā esošais kālijs normalizē sirds-asinsvadu sistēmas darbību un novērš hipertonijas attīstību.

Mazina iekaisumu, sāpīgās sajūtas artrīta un artrozes gadījumā. Bet pateicoties antiseptiskajām un mitrinošajām īpašībām, aktīvi tiek izmantots kosmetoloģijā.

Avokādā ir bioloģiski aktīvās vielas, kas veicina organisma atjaunošanos un jaunības paildzināšanu.

Samazina kaitīgā holesterīna līmeni asinīs un palielina tā saucamā labā daudzumu.

Šo augli uzstājīgi iesaka lietot grūtniecēm un barojošām mammām. Tajā atrodama folisjkābe un vitamīns B6, kas nepieciešami normālai augļa attīstībai grūtniecēm.

Avokado eļļa – ekoloģiski tīrākā no visām zināmām augu eļļām, kurai ir izcila pārtikas vērtība, garšas īpašības, vitamīnu un mikroelementu sastāvs, kurā atrodas lielākā daļa veselībai nepieciešamo vielu.

Uztur stabilu cukura līmeni asinīs un mazina diabēta rašanās risku.

Noderīgs visai gremošanas sistēmai, un palīdz aizcietējumu gadījumos.

Uztur labā stāvoklī cilvēka kaulus un zobus, pateicoties sastāvā esošajam kalcijam un fosforam. Fosfors ir arī nepieciešams, ja ir pastiprināta prāta aktivitāte.

Zeaksantīns un liteīns – divi spēcīgi antioksidanti, kas atrodami avokado, ir oficiāli atzītas vielas, kas spēj novērst aklumu un normalizēt redzi.

Šis brīnumainais auglis spēj atbrīvot no depresijas un uzlabot garastāvokli!

Tagad tu zini, cik noderīgs ir šis lieliskais auglis! Droši iekļauj to savā ēdienkartē. Avokado sniedz salātiem maigu garšu un atsvaidzina sviestmaizes. Lieliski saskan ar sarkano zivi, kā arī garnelēm un putna gaļai. Avokado mīkstums ir garšīgs, kad to uzsmērē uz kraukšķīgas maizītes šķēles.

LASI VĒL: Pētījums: vēzi izraisa sauļošanās aizsargkrēmi, nevis saule. Komentē ārste

Tavi draugi joprojām nav pamēģinājuši avokado? Pēc iespējas ātrāk pastāsti viņiem par tā brīnumainajām spējām, kas uztur organismu tonusā un palīdz notievēt. Lieto to katru dienu un aizmirsti par ārstiem!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru