12 produkti, kurus ieteicams labāk sarīvēt, nevis sagriezt

Kurus produktus labāk ieteicams sarīvēt?1

  1. Vārītas olas

Protams, olas parasti tiek rīvētas, ja gatavo siļķi kažokā vai daudzus citus salātus. Starp citu, rīvētas olas var kļūt par lielisku piedevu garnējumam, piemēram, klāt brokastu rīsu putrai. Turklāt, no rīvētas olas var iegūt lielisku masu, ko uzsmērēt uz maizes.2

  1. Šokolāde

Ar sarīvētu šokolādi iespējams apbērt kūku, desertus un citus konditorejas izstrādājumus. Turklāt, ja nepieciešams izkausēt šokolādi, to iespējams izdarīt daudz veiksmīgāk un ātrāk, ja tā būs sarīvēta. Šokolādi ir ļoti viegli sarīvēt, pats galvenais – neņemt pārāk lielus gabalus.3

  1. Maize

Šis gan ir kaut kas jauns. Maizes pārpalikumus arī varat sarīvēt, izveidojot lielisku panējumu dažādiem ēdieniem. Lai to izdarītu, ielieciet maizi plastmasas iepakojumā un tad saldētavā. Kad būs tāda nepieciešamība, ņemiet maizi ārā no saldētavas, sarīvējiet un cepeškrāsnī mazliet apgrauzdējiet.4

  1. Sviests

Ja receptē rakstīts, ka mīklas pagatavošanai jāizmanto parasts, nevis izkausēts sviests, vienkārši sarīvējiet to ar rīvīti. Mīkla būs daudz maigākam, padevīgāka un elastīgāka. Noteikti izmēģiniet paši.5

  1. Ziedkāposti

Ja esat veselīga dzīvesveida piekritējs vai vienkārši cenšaties uzturā lietot mazāk ogļhidrātus, pamēģiniet rīsu vietā izmantot mazliet pavārītus ziedkāpostus, kas pēcāk sarīvēti. Varat mazliet nosusināt tos ar papīra dvieli.6

  1. Ķiploki

Ja mājās nav ķiploku spiedes, droši varat izmantot rīvi. Tā ir daudz ātrāk un ērtāk, nekā smalki sagriezt.7

  1. Kartupeļi

Sarīvēti kartupeļi noderēs ne tikai kartupeļu pankūku pagatavošanai, bet kļūs arī par lielisku sastāvdaļu rīta omletei, sniedzot papildu sātīgumu tai.8

  1. Burkāni

Visi zina, ka burkānus lieliski var sarīvēt. Ja, piemēram, bērniem ļoti negaršo vārīti burkāni zupās, tad labāk tos sarīvēt, jo tādā veidā tie nebūs tik ļoti jūtami, bet zupā būs atstājuši visu savu garšu.9

  1. Kāposti

Tā vietā, lai smalki sakapātu kāpostus, iesakām tos sarīvēt. Ticiet man, garša noteikti nemainīsies. Sarīvēti kāposti lieliski noderēs visdažādākajiem salātiem, zupām un daudziem citiem ēdieniem.10

  1. Ingvers

Ingveru parasti ieteicams sarīvēt. Ja vēlaties pagatavot no tiem tēju, tad vislabāk ingveru lietot sarīvētā veidā. Rīvētā veidā no ingvera iespējams iegūt pilnīgi visas tā labvēlīgās un veselīgās īpašības.11

  1. Redīsi

Lai gan redīsi parasti nav galvenā salātu sastāvdaļa, tie noteikti tiem piešķir bagātīgāku garšu. Tieši šī iemesla dēļ iesakām redīsus sarīvēt, nevis sagriezt.12

  1. Gurķi

Lūk, šis gan ir kaut kas tāds, ko parasti ikdienā nedarām, lai gan rīvēti gurķi ļoti labi iet klāt visdažādākajiem salātiem. Ļoti gardi ir Vidusjūras maizīte ar rīvētu gurķi un humusu.

Sarīvēt produktus  vienmēr ir daudz ātrāk, nekā sagriezt tos, tādēļ šis ir lielisks veids, kā ieekonomēt laiku. Turklāt, jo smalkāk sarīvēti augļi vai dārzeņi, jo vairāk sulas tie atdod, sniedzot arī daudz vairāk vitamīnu.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

AVOTS


 

Līdzīgi raksti

  • loading...
  • Leave a Reply

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *