Sviests
Ja receptē rakstīts, ka mīklas pagatavošanai jāizmanto parasts, nevis izkausēts sviests, vienkārši sarīvējiet to ar rīvīti. Mīkla būs daudz maigākam, padevīgāka un elastīgāka. Noteikti izmēģiniet paši.
Ziedkāposti
Ja esat veselīga dzīvesveida piekritējs vai vienkārši cenšaties uzturā lietot mazāk ogļhidrātus, pamēģiniet rīsu vietā izmantot mazliet pavārītus ziedkāpostus, kas pēcāk sarīvēti. Varat mazliet nosusināt tos ar papīra dvieli.
Ķiploki
Ja mājās nav ķiploku spiedes, droši varat izmantot rīvi. Tā ir daudz ātrāk un ērtāk, nekā smalki sagriezt.
Kartupeļi
Sarīvēti kartupeļi noderēs ne tikai kartupeļu pankūku pagatavošanai, bet kļūs arī par lielisku sastāvdaļu rīta omletei, sniedzot papildu sātīgumu tai.
Burkāni
Visi zina, ka burkānus lieliski var sarīvēt. Ja, piemēram, bērniem ļoti negaršo vārīti burkāni zupās, tad labāk tos sarīvēt, jo tādā veidā tie nebūs tik ļoti jūtami, bet zupā būs atstājuši visu savu garšu.
LASI VĒL: Visas slimības rodas skābas vides dēļ. Lūk, 15 labākie produkti, kas var visu vērst par labu
Kāposti
Tā vietā, lai smalki sakapātu kāpostus, iesakām tos sarīvēt. Ticiet man, garša noteikti nemainīsies. Sarīvēti kāposti lieliski noderēs visdažādākajiem salātiem, zupām un daudziem citiem ēdieniem.
Ingvers
Ingveru parasti ieteicams sarīvēt. Ja vēlaties pagatavot no tiem tēju, tad vislabāk ingveru lietot sarīvētā veidā. Rīvētā veidā no ingvera iespējams iegūt pilnīgi visas tā labvēlīgās un veselīgās īpašības.
Redīsi
Lai gan redīsi parasti nav galvenā salātu sastāvdaļa, tie noteikti tiem piešķir bagātīgāku garšu. Tieši šī iemesla dēļ iesakām redīsus sarīvēt, nevis sagriezt.
Gurķi
Lūk, šis gan ir kaut kas tāds, ko parasti ikdienā nedarām, lai gan rīvēti gurķi ļoti labi iet klāt visdažādākajiem salātiem. Ļoti gardi ir Vidusjūras maizīte ar rīvētu gurķi un humusu.
Sarīvēt produktus vienmēr ir daudz ātrāk, nekā sagriezt tos, tādēļ šis ir lielisks veids, kā ieekonomēt laiku. Turklāt, jo smalkāk sarīvēti augļi vai dārzeņi, jo vairāk sulas tie atdod, sniedzot arī daudz vairāk vitamīnu.
Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!