12 noderīgi padomi mājai un dārzam – fotoinstrukcijas

Universālais stūra plauktiņš

Jums nepieciešams plauktiņš pie sienas? Pievērsiet uzmanību šim unikālajam risinājumam. Šādā veidā ikviens stūrītis jūsu mājās tiks izmantots, sniedzot interjeram pavisam interesantu un neparastu skatījumu, bet telpai daudz veiksmīgāku izmantošanu.

LASI VĒL: 13 oriģinālas idejas dārzam, par kurām sapņo ikviens dārznieks

Ļoti populārs risinājums ainavu dizainā ir arī tā saucamie ‘grozi’ (akmeņu konstrukcijas, kuras ietver režģis vai siets). Tik skaistā šedevrā tiek ietverta arī galda funkcija. Šāda metode jūsu dārzam sniegs rūpniecisku stilu, taču tajā pašā laikā koka elementi to visu padarīs vienotu un harmonisku.

Koka uzliktņi dīvāna malām

Šis nelielais koka elements kļūs par iemīļotu un universālu risinājumu problēmai ar dzērieniem dīvānā, ļaujot turpmāk jums baudīt dzērienu, nesatraucoties par tā apgāšanos. Tā krāsu varat pieskaņot dīvāna tonim vai arī atstāt oriģinālo koka tekstūru – izvēle ir jūsu rokās!

No diviem krēsliem – viens soliņš!

Savienojot divus krēslus kopā un izveidojot soliņu, jūs atdzīvināsiet savas vecās mēbeles, sniedzot tām otro elpu. Lai tos savienotu kopā, būs nepieciešami arī dēļi. Jo skaistākas krēslu atzveltnes, jo unikālāk izskatīsies soliņš.

Spīdošās taburetes no celmiem

Dārzu iespējams padarīt mājīgu un maģisku pat no vissīkākajām detaļām. To ir iespējams izdarīt arī ar šādiem unikāliem spīdošajiem koka celmiem. Pašu celmu varat vai nu atbrīvot no mizas vai nē, taču virsmu, uz kuras paredzēts pēcāk sēdēt, nepieciešams attīrīt un noslīpēt, lai to varētu nokrāsot ar fluorescento krāsu. Naktī šīs taburetes pārvērtīsies par krāsu riņķiem, kas dienas laikā uzsūkto saules gaismu naktī atdos jums atpakaļ. Turpmāk draudzīgās pasēdēšanas pie ugunskura padarīs jūsu vakarus daudz maģiskākus un prātā paliekošākus.

Plastmasas pudeļu pufi

Ticiet mums – pufi, kas pagatavoti no plastmasas pudelēm, patiks pat tiem estētiem, kas pilnībā neatzīst plastmasas pudeļu izmantošanu mēbeļu vai dekoratīvo elementu pagatavošanā. Pudeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik lielu pufu vēlaties. Pirms tam pudeles nepieciešams izmazgāt, izžāvēt un uzskrūvēt tām virsū korķus. Pēc tam pudeles jāliek kopā tā, lai veidotos aplis, un katra pudele jāsasien kopā ar līmlentu pa rindām. No bieza kartona vai finiera izgrieziet divus vienādus apļus. Starp tiem izlieciet iepriekš kopā salīmētās pudeles, kuras vēl pēdējo reizi nostipriniet ar līmlentu. Sānus un virsējās daļas noklājiet ar porolonu. Ietērpiet savu pufu ar tam speciāli sagatavotu auduma apvalku.

Viegli pagatavojams sols bez naglām

Ja nevēlaties tērēt daudz naudas soliņa iegādei, pagatavojiet tos paši no visparastākajiem būvniecības materiāliem – betona plēnes blokiem un koka dēļiem vai līstēm. Blokus novietojiet taisna leņķa formā, savstarpēji savienojot tos ar ‘šķidrajām naglām’ jeb specializēto līmi šim nolūkam. Pēc tam dēļus vai līstes lieciet betona bloku caurumos tā, kā jūs liktu, piemēram, diegu adatā. Lieciet pa virsu spilvenus un izbaudiet silto laiku uz sava jaunā sola.

Muca zem izlietnes

Vecās vīna mucas var noderēt arī citiem nolūkiem. Tiem, kam garšo vīns un kas sapņo par kaut ko oriģinālu, tad šis būs īstais risinājums. Šādā gadījumā pat nav svarīgi, vai mucā ir kaut kādi caurumi, jo šoreiz muca pildīs tikai dekoratīvo funkciju. Mucas iekšiene paredzēta ūdens novades un pievades sistēmu ierīkošanai. To visu paslēpiet zem sevis izvēlētās mucas!

Soliņš vienam vai dieviem

Dabīgie materiāli nav vienīgais šī soliņa pluss. Noapaļotās sēžamvietas līnijas un dēlīši sniegs iepriekš neizbaudītu komfortu. Ja gadījumā sols beigās tik un tā šķiet pārāk ciets un ne visai ērts, lieciet tam pa virsu dekoratīvos spilvenus vai nelielu matracīti. Tikai neaizmirstiet apstrādāt koka virsmu ar materiāliem, kas atgrūž ūdeni un citus šķidrumus.

LASI VĒL: Kad kaķis izpostīja mēbeles, saimnieces izdomāja lielisku risinājumu!

Galdiņš no puķu podiem

Ja jums gadās atrasties kādā no veikaliem, kas paredzēt mājai un dārzam, noteikti paņemiet pa kādam lielākam plastmasas puķu podam un metāla paplātei. No šiem materiāliem būs iespējams pagatavot pavisam vienkāršu galdiņu, kuru varēsiet izmantot kā iekštelpās, tā arī ārā. Ja nevēlaties puķu podus urbt, tad varat rīkoties arī tā, kā norādīts attēlā. Lai savienotu abus puķu podus kopā, būs nepieciešama gara skrūve. Starp puķu podiem esošo starpu varat aiztaisīt ciet ar līmi un pāri pārlikt dekoratīvu virvi. Galdiņu pārklājiet ar krāsu.

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru