10 interesanti veidi, kā izmantot mandarīnu miziņu. Pēdējais iepatikās visvairāk!

Mandarīnu miziņa glābj arī no stresa. Ēteriskās eļļas, kas atrodas mandarīnā, lieliski nomierina nervus, normalizē asinsspiedienu un palīdz galvassāpju gadījumā. Parasti, lai mazinātu stresu, gatavo vannu, kurā var pievienot mandarīnu miziņu novārījumu.

Bet, ja tu vēlies stiprināt imunitāti, tad aplej 2 ēdamkarotes mandarīnu miziņas ar glāzi šņabja un veselu nedēļu nostādini. Lieto iegūto uzlējumu 3 reizes dienā pa 20 pilieniem pirms ēšanas.

5. Kosmētikas līdzeklis
Mandarīnu miziņa – tā ir dabisks kosmetologs! Milzīgu popularitāti ir ieguvis mandarīnu ūdens. To pagatavot ir ļoti viegli: aplej sīki sagrieztas miziņas ar aukstu, uzvārītu ūdeni, ļauj diennakti nostāvēties un pēc tam nokāš. Šis līdzeklis lieliski palīdz attīrīt poras!

Un, kā tev patīk ideja uztaisīt skrubi? Izkaltētas miziņas iztvaicē un ar tām ieberž ķermeni. Trīskāršs ieguvums – masāža, aromāts un vitamīni ādai.

Maskas, losjoni, ēteriskās eļļas un ziepes – mandarīnu mizai šeit nav līdzvērtīgu sāncenšu!

LASI VĒL: Kāpēc ārsti klusē par to? Smadzeņu asinsvadu attīrīšanas unikālas metodikas

6. Līdzeklis pret kodēm
Noliec dažas izkaltētas mandarīnu miziņas skapī – un tu pasargāsi savu apģērbu no kodēm.

7. Mājas augu aizsargs
Ar mandarīnu miziņu uzlējumu piebaro mājas augus un apsmidzina tos pret zirnekļu tīkliem. Turkāt kaķu īpašniekiem – kuru mīluļiem patīk pagrauzt istaba augus, ieteicams “izrotāt” vāzes ar mandarīnu miziņām.

8. Garšviela
Sasmalcināta mandarīnu miziņa ir pārsteidzoša garšviela, kas ēdienam dod pikantu aromātu, kā arī uzlabo gremošanu.

9. Gaisa atsvaidzinātājs
Visvienkāršākais veids: ja tu aizpildi stikla burkas ar akmentiņiem, gliemežvākiem un mandarīnu miziņām, tad tavā istabā vienmēr būs patīkams Jaunā gada aromāts.

10. Darinājumi
Un vēl no mandarīnu miziņām var taisīt brīnišķīgus rotājumus interjeram, kuri sniegs svētku noskaņu!

Pārāk daudz mandarīnu nemēdz būt! Tagad tu vari novērtēt visas šī citrusaugļa pozitīvās un noderīgās īpašības pēc pilnas programmas.

LASI VĒL: Noteikti izlasi! Izrādās, ka ķiploku mizas spēj saglabāt jauneklīgo izskatu

Un, kā vēl tu izmanto mandarīnu miziņu? Padalies ar šo oranžo prieku ar saviem draugiem – varbūt viņiem ir kādas idejas!

 AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru