10 interesanti veidi, kā izmantot mandarīnu miziņu. Pēdējais iepatikās visvairāk!

5

Visbeidzot ir pienākusi mana iemīļotākā mandarīnu sezona – laiks, kad oranžās miziņas izrotā katru galdu un apbur ar savu aromātu!

Par pašu augļu ārstnieciskajām spējām jau visiem sen ir zināms. Nogatavojušos mandarīnu mīkstums satur tādus vitamīnus kā C, D un K, šķiedrvielas un citas dzīvībai nepieciešamas vielas. Bet maz, kurš zina, ka tā ne tuvu nav visa augļa vērtība…Ko tu, piemēram, dari ar mandarīnu miziņu – izmet? Tagad, izlasot šos padomus, tu tā vairs nedarīsi. Izrādās, ka mandarīnu miziņa ir ļoti noderīga lieta!

LASI VĒL: Jūs vēl neesat mēģinājuši uzveikt galvassāpes ar banānu mizas palīdzību? Velti!

Mandarīnu miziņas izmantošana

1.Mandarīnu tēja
Izkaltētu un sasmalcinātu madnarīnu miziņu var pievienot tējai. Tad tavs iemīļotais dzēriens kļūs vēl arī par lielisku profilaktisku līdzekli pret saaukstēšanās saslimšanām.

2. Kulināra palīgs
Samaltas miziņas izmanto kā aromatizatoru ceptos kulinārijas izstrādājumos un dzērienos.

3. Mandarīnu sukādes
Atceries, mēs jau runājām par apelsīnu sukādēm? Šī kāruma pagatavošanā var izmantot arī mandarīnu miziņu.

4. Novārījumi un uzlējumi dažādu saslimšanu ārstēšanai
Novārījumi un uzlējumi uz mandarīnu miziņām tiek lietoti saaukstēšanās un pat bronhīta ārstēšanas gadījumos. Tam nepieciešams 2 ēdamkarotes mizu apliet ar 2 krūzēm vāroša ūdens, uzlikt uz uguns un 5 – 6 minūtes pavārīt, pēc tam aptuveni stundu nostādināt. Šo novārījumu lieto 3 reizes dienā pa pus krūzei 15 minūtes pirms ēšanas.

Mandarīnu mizu lieto medicīnā, lai palielinātu apetīti un uzlabotu gremošanu. Uzlējumu no miziņām lieto pa 10 – 20 pilieniem dienā 15 – 30 minūtes pirms ēšanas.

Šķir lapu un uzzini, kur un kā izmantot mandarīnu mizas

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru