10 ģeniāli iemesli, kāpēc tev vajadzētu uzglabāt citronus saldētavā

4) Citroni sasaldēti ir daudz universālāki. Dažiem cilvēkiem nepatīk citronu smarža, vai tie liekas pārāk skābi, un tas ir normāli. Sasaldējot un rīvējot tos, būs vieglāk iekļaut citronu savu ēdienu sastāvā, neizmantojot veselu kaudzi ar citroniem (ja vien pati to nevēlies!).

Piemēram, citrons karstajā apstrādē zaudē daļu no sava vitamīna C daudzuma, tāpēc pamēģini iebērt sasaldēto citronu zupās, salātu mērcēs, uz makaronu un rīsu ēdieniem. Tu pat vari pārbērt citronu pār augļu salātiem ar jogurtu, vai uz saldējumu. Tam ir svaiga un apelsīnam līdzīga garša, un tas ļoti labi sader ar saldiem un pikantiem ēdieniem.

5) Tev nebūs vajadzīgi ledus gabaliņi. Sagriez citronu valrieksta lieluma gabalos un ieliec ledus trauciņā sasaldēt. Pēc tam vari tos iebērt pa taisno savā ūdens glāzē, lai ūdens ilgāk paliktu vēss un turklāt vēl būtu ar burvīgu, svaigu smaržu.

6) Tas ļaus tev ietaupīt. Turi tīru savu maku, kā arī savu organismu…Citroni var būt ļoti dārgi nesezonā, tāpēc, ja veikalā ieraugi citronus ļoti piemērotā cenā, tad nopērc kārtīgu daudzumu! Tev nevajadzēs satraukties par uzglabāšanas laiku, jo citronus var saldētavā uzglabāt trīs līdz četrus mēnešus.

LASI VĒL: Dzeriet citronu sulu tablešu vietā, ja jums ir viena no šīm 8 problēmām

7) Limonoīdi novērš vēzi. Pētījumi ir pierādījuši, ka limonoīdi (dabīga citrusaugļu sastāvdaļa) novērš vēža šunu attīstību, it īpaši labi rezultāti novēroti krūts vēža gadījumos. Citroni satur antioksidantus, un tie ir slaveni ar savām antimikrobām īpašībām, kas palīdz cīnīties ar bakteriālajām infekcijām, sēnītēm un iekšējiem parazītiem. Vēl viens iemesls, lai iekļautu citronu savā ikdienas ēdienkartē.

8) Citroni alkalizē tavu ķermeni. Daudzi cilvēki cieš no ķermeņa skābuma, paši to pat nezinot. Mēdz būt tādi simptomi kā skābes reflukss, jūtīgas smaganas un čūlas mutes dobumā, kā arī nogurums un nervozitāte.Vieglākais veids, kā alkalizēt savu ķermeni, ir dzert ūdeni ar citronu, un šeit vietā ir sasaldētu citronu lietošana, jo šeit ir iespēja pievienot precīzu citrona daudzumu ūdenim. Citronu sula var būt diezgan skāba un nekavējoties izmainīt ūdeni, taču miziņas un sulas savienojums sniedz mērenāku garšu (un saglabā ūdeni vēsu!).

9) Citronos ir maz kaloriju un cukura. Ja salīdzinām ar apelsīnu – tradicionālāku vitamīna C avotu, tad citronos ir daudz mazāk cukura un kaloriju.Citronos ir aptuveni 29 kalorijas un 2.9 grami cukura uz 100 gramiem augļa. Salīdzinājumam apelsīnos ir 47 kalorijas un 9.4 grami cukura. Lai arī šie ir dabīgie cukuri, tomēr, ievērojot diētu, ir svarīgi ierobežot uzņemamā cukura daudzumu.

10) Tie ir perfekti dzērieniem. Kokteiļos un svaigās ledus tējās bieži vien prasās pievienot svaigu citronu sulu un citas svaigas sastāvdaļas, bet ir vēl viens daudz labāks veids, kā tos sagatavot : ielej svaigu citrona sulu ledus trauciņos, pievienojot vēl vienu veselīgu un krāsainu piedevu – zemeni, piparmētras lapiņu, apelsīna šķēlīti, piemēram. Taisot dzērienu un pievienojot šādu ledus gabaliņu, iegūstam svaigumu, vēsumu, un sastāvdaļas pārāk nesamaisās viena ar otru.

Papildus padoms: Tu vari sasaldēt veselus citronus (rīvēšanai), bet, ja tu gribēsi tos griezt vai sakapāt, tad labāk to izdarīt pirms sasaldēšanas, jo savādāk mīkstums atkausējot var kļūt pārāk mīksti. Sagriez vai sakapā augli tev vajadzīgajā lielumā, un tad sasaldē to uz atsevišķas paplātes – tas neļaus tiem salipt. Kad tie ir sasaldēti, vari tos ievietot vienā maisiņā. Ja receptē jāizmanto noteiktas citrona daļas, tad atsevišķi vari sasaldēt sarīvētu miziņu, un citrona sulu vari ieliet ledus trauciņos, kā tas ieteikts iepriekš.

LASI VĒL: Saujaciet kopā citronu ar ēdamkaroti olīveļļas – līdzeklis, ko izmantosiet atkal un atkal!

Citroni neapšaubāmi ir superēdiens, bet, ja tev dārzā ir citrona koks, tad tev nav jāuztraucas par svaigu augļu sagādi. Tāpēc tev vajadzētu nodrošināties ar pietiekošu daudzumu citronu, kad to cena ir vispievilcīgākā, sagatavo tos, kā vien tev patīkas, un ievieto tos saldētavā. Tev patiks to izmantošanas ērtības, kad pievienosi tos ēdieniem – un turklāt jāņem vērā arī noderīgums veselībai.

Avots: remedydaily.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru