10 brīnumaini košumkrūmi, kuri jūsu dārzu pārvērtīs par jauku atpūtas vietu

Irbenājs

Ne tikai skaists, bet arī ļoti noderīgs augs. No maija līdz jūnijam irbene rotās jūsu dārzu ar saviem baltiem ziediem, bet ziemā priecēs ar garšīgām sarkanām ogām.

Virši

Mūžzaļš daudzgadīgs krūms ir lielisks medus avots. Zied no jūlija līdz septembrim. Tas ir zemais krūms, kas klājas pa zemi.

Rododendrs

Lai izaudzētu tik skaistu krūmu, vajag pacensties. Augs mīl ēnu un mitrumu, kā arī nepanes salu. Rododendrus parasti stāda blakus skujkokiem: eglēm, priedēm, tūjām. Koši ziedi uz tumši zaļa fona izskatās  iespaidīgi!

LASI VĒL: 25 veidi, kā atbrīvoties no laputīm savā dārzā, siltumnīcā, vai uz istabas augiem

Spireja

Cēls zaru vijums un plašs vainags padara spireju par vienu no skaistākajiem dekoratīviem krūmiem. No spireju daudzveidības varat izvēlēties krūmu, kas ideāli iederēsies jebkurā dārzā.

Dārza jasmīns.

Populārākais krūms ar dievīgu aromātu. Jasmīni zied vasaras sākumā un vidū. Viņš nav izvēlīgs, var augt, dažādā augsnē un jebkurā apgaismojumā.

Ceriņi

Šī skaistule jau sen visus apbur ar savu smaržu un skaistumu. Kurš bērnībā nav meklējis ceriņu ziedu ar piecām ziedlapiņām, kas nenesa daudz mammai veselu klēpi smaržīgu zaru? Ceriņi iederas jebkurā dārzā.

LASI VĒL: Avīžu un kartona izmantošana dārzā

Mežrozīte

Maijā mežrozes krūms noklājas ar maigiem ziediem balti – rozā  un violetos toņus. Viņas augļus lieto ārstnieciskos nolūkos.

Iedomājies, ka jūs  ieelposiet maigu aromātu un apbrīnosiet dabas veltes katru dienu. Izveidojiet pats savu sapņu dārzu.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru