Zinātnieki pierādījuši, ka tie, kas reti nodarbojas ar sportu, ir daudz gudrāki par pārējiem

Pirms eksperimenta uzsākšanas, studenti tika aicināti aizpildīt anketu, kurā atradās šādi apgalvojumi: “Man patīk uzņemties atbildību situācijās, kurās viss ir rūpīgi jāapsver” un “Es nevēlos domāt vairāk nekā tas ir nepieciešams”. Pēc šiem atbildes rezultātiem tika noteikti tie studenti, kas ir “domātāji” un tie, kas pēc iespējas vairāk izbēg no sarežģītām situācijām.

Tad katram no eksperimenta dalībniekiem tika pievienots raidītājs, kas noteica viņu fiziskās aktivitātes daudzumu. Tos bija nepieciešams nēsāt nedēļas garumā, kā rezultātā atklājās, ka “domātāji” kustās daudz mazāk nekā visi pārējie. Turklāt, visizteiktākā atšķirība jūtama darba dienās, bet brīvdienās mazāk.

LASI VĒL: Zinātnieki ir pierādījuši: visi vīrieši iemīlas tikai tajās sievietēs, kurām piemīt šī rakstura īpašība

Kādēļ tā notiek? Pētījuma autori pieņem, ka intelektuāliem cilvēkiem reti kad ir garlaicīgi, jo viņi zina, ar ko sevi nodarbināt (piemēram, lasīšanu), kamēr citiem cilvēkiem nepieciešams meklēt jaunus izklaides veidus. Tā kā šādi cilvēki labāk izvēles izklaidēt savu ķermeni, nevis prātu, viņi biežāk pievēršas fiziskām aktivitātēm.

Neskatoties uz iegūtajiem rezultātiem, nav ieteicams ar intelekta palīdzību attaisnot savu nevēlēšanos nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Mūsu ķermenim ir obligāti nepieciešama regulāra slodze, lai saglabātu sevi formā. Šim ir ļoti grūti nepiekrist!

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru