Zinātnieki ir pierādījuši, ka vecmamma no mātes puses ir viens no svarīgākajiem cilvēkiem bērna dzīvē. Lūk, kādēļ!

Zinātnieki norāda, ka šī saikne ir skaidrojama jau ģenētiskā līmenī.

“Labi zināms fakts: bērni pārmanto ģenētisko informāciju nevis no tēva vai mātes, bet no omītes un vectēva, turklāt arī viņu vecāki ģenētisko informāciju iegūst no vecvecākiem. Tādēļ ļoti bieži mēdz gadīties tā, ka mūsu bērni ir ārkārtīgi līdzīgi mūsu mirušajiem radiniekiem,” stāsta viens no gēnu inženierijas speciālistiem.

Tāpat zinātnieki apgalvo, ka ļoti lielu ģenētiskās informācijas apjomu bērni iegūst tieši no mātes puses omītes.

Saprotams ir arī fakts, ka katras ģimenes nododamā ģenētiskā informācija ir unikāla. Bērns var būt arī ārkārtīgi līdzīgs tēva puses omītei. Ja runa ir par ģenētiku, noteikt iespējamos variantus patiesībā ir ārkārtīgi sarežģīti.

Lai vai kā, ikvienam vecākam ir svarīgi zināt, cik lielu emocionālā intelekta lomu bērna dzīvē spēlē viņu radinieki.

Speciālisti apgalvo: “Pat tās emocijas, kuras omīte izjuta grūtniecības laikā, var ietekmēt mazbērna attīstību. Ir jāsaprot, ka ģimene ir viens liels kopējs organisms, kur visas tā daļas ir cieši saistītas kopā. Neskaitot visus gēnus un pozitīvo enerģiju, mēs bērniem un mazbērniem nododam arī kaitīgos ieradumus, noslieci uz atkarībām.”

Tas nozīmē, ka nekādā gadījumā nedrīkst vienaldzīgi izturēties pret psiholoģiskām un fiziskām kaitēm. Jo tāda veidā cilvēks var radīt kaitējumu ne tikai sev, bet arī vairākām savām paaudzēm, bet tā ir vislielākā bezatbildība.

Tieši tādēļ vienmēr rūpējieties un domājat par savu veselību tagad, jo tā atspoguļosies jūsu mazbērnos!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru