Warner Bros Discovery iesūdz NBA tiesā par apraides tiesību piedāvājumu: mediju uzņēmums var zaudēt miljardus

Warner Bros Discovery un tās sporta nodaļa Turner Broadcasting System 26. jūlijā Ņujorkā iesniedza prasību tiesā pret Nacionālo basketbola asociāciju par to, ka līga noraidīja tās saskaņoto piedāvājumu mediju tiesību iegūšanai.

Mediju uzņēmums apsūdzēja NBA, ka NBA atteikums ievērot savas tiesības saskaņot trešās puses piedāvājumu pārkāpj tās līgumu ar Turner.

“Mēs esam stingri pārliecināti, ka tas ir ne tikai mūsu līgumā noteiktās tiesības, bet arī to līdzjutēju interesēs, kuri vēlas arī turpmāk skatīties mūsu nozarē vadošo NBA saturu,” teikts TNT Sports paziņojumā.

NBA pārstāvis Maiks Bass sacīja, ka Warner Bros Discovery pretenzijas ir “nepamatotas”.

24.jūlijā NBA paziņoja, ka tā ir piešķīrusi Walt Disney, ESPN, Comcast, NBCUniversal un Amazon.com tiesības pārraidīt NBA spēles, noslēdzot 11 gadu līgumu 77 miljardu ASV dolāru vērtībā.

NBA pēdējā brīdī noraidīja Turner piedāvājumu, kas, pēc tās teiktā, neatbilda Amazon piedāvājumam, tādējādi pēc nākamās sezonas pārtraucot gandrīz četras desmitgades ilgušās attiecības ar mediju uzņēmumu.

Turner apgalvo, ka ir ieinteresēts saglabāt tiesības pārraidīt NBA spēles, norādot, ka ir ieguldījis miljardiem dolāru izplatīšanas tiesību nodrošināšanā un vēl simtiem miljonu dolāru producēšanā un talantos, tostarp Emmy balvu ieguvušajā raidījumā “Inside the NBA” ar Erniju Džonsonu, Čārlzu Bārkliju, Šakilu O’Nīlu un Keniju Smitu.

Mediju uzņēmums apgalvo, ka NBA spēles ir “unikāls aktīvs”, ko nav viegli aizstāt, un tas nodrošina “ievērojamu skatītāju auditoriju un reitingus”. Tas, savukārt, ietekmē cenu, ko Turner var prasīt no reklāmdevējiem, un dod konkurences priekšrocības sarunās par tiesībām ar citām līgām, apgalvo uzņēmums savā prasībā.

Turner apgalvoja, ka NBA atteicās izpildīt Turner piedāvājumu, kas pamudināja to iesniegt prasību.

Prasība var būt atkarīga no tā, kā tiesa interpretēs saskaņošanas tiesības, teica Emarketer vecākais analītiķis Ross Benes.

“Warner Bros Discovery apgalvo, ka var saskaņot Amazon cenu. NBA apgalvo, ka Amazon daļa ir paredzēta straumēšanas, nevis lineārajai izplatīšanai,” sacīja Benes, izmantojot nozares terminu, kas apzīmē tradicionālo televīzijas izplatīšanu. “Precedents attiecībā uz digitālajām un lineārajām tiesībām nav atrisināts, tāpēc iznākums būs atkarīgs no skatītāja.”

Huber Research analītiķis Duglass Artūrs apšaubīja, vai Turner varētu nopelnīt naudu saskaņā ar NBA jauno līgumu, kas būtu par 700 miljoniem dolāru lielāks nekā pašreizējais līgums ar līgu.

Lai nopelnītu naudu no pieauguma, abonentu maksai būtu ievērojami jāpalielinās, un WBD būtu jācer, ka palielināsies arī reklāmas līgumi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru