Vista piena mērcē

Izlasot recepti, gruzīnu virtuves piekritējiem būs aizdomas, ka šis ēdiens ar kaut ko atgādina leģendāro čkmeruli. Bet šoreiz tā ir vien oriģinālās receptes replika, vienkāršots variants, bet jāatzīmē: samērā veiksmīgs.

Piedāvājam izcept vistu stilbiņus, un pēc tam tos pasniegt ar piena-ķiploku mērci un, protams, mīlestību.

Sastāvdaļas

  • Vistu stilbiņi  2 gab.
  • Sāls pēc garšas
  • Melni maltie pipari pēc garšas
  • Olīveļļa 2 ēdamkarotes
  • Ūdens ½ glāze
  • Piens 1 glāze
  • Ķiploks 5 daiviņas

Pagatavošana

  1. Stilbiņus ierīvējiet ar sāli un pipariem. Izlieciet to uz cepšanas plāts, kas iesmērēta ar olīveļļu. Lieciet iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cepiet 30 – 40 minūtes.
  2. Uzlieciet stilbiņus uz šķīvja, bet taukus no vistām ielejiet katliņā.
  3. Pievienojiet pienu, ūdeni un izspiestu ķiploku, pieberiet sāli. Maisot, mērci uzvāriet un pēc tam uzreiz noņemiet no uguns.
  4. Vistu pasniedziet, pārlejot ar aso mērci.

Ja jums labāk patīk spilgti izteikta krējuma garša, tad piena vietā izmantojiet saldo krējumu ar minimālu tauku procentu. Mēs arī iesakām pārskatīt garšvielu trauciņus, iespējams, tur atradīsies šķipsniņa hmeli-sumeli garšvielas. Izbaudiet sulīgos stilbiņus, un neaizmirstiet padalīties ar šo brīnišķīgo recepti ar draugiem!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru