Kartupeļu biezeni nedrīkst gatavot ar blenderi
Taisīt biezeni, izmantojot blenderi, ir kategoriski aizliegts – gatavis ēdiens šajā gadījumā vairāk atgādinās staipīgu, negaršīgu klīsteri.
Biezenis ir jātaisa ar spiedi, pēc tam sakuļot masu ar dakšiņu.
Profesionālajiem pavāriem ir savs noslēpums – viņi pilnībā nolej ūdeni, nedaudz kartupeļus katliņā pasautē, un pēc tam sasmalcina.
Garšvielas samērīgi
Garšvielām, kas tiek izmantotas ēdiena pagatavošanas laikā, ir jāpasvītro ēdiena garša.
Nevajadzētu no viņām atteikties pavisam, kā arī bērt klāt visu, kas vien mājās atrodams. Visam ir jābūt samērīgi.
Pica ar samērīgu pildījuma daudzumu
Picai pildījumam ir jābūt samērīgam – tas ļaus sajust kraukšķīgās mīklas, katras pildījumā esošās sastāvdaļas garšu.
Pārāk liels pildījuma daudzums neļaus mīklai pilnībā un vienmērīgi izcepties. Tādu picu nav arī ērti ēst – viss pildījums slīd un krīt ārā.
Izstrādājumiem no mīklas ir nepieciešams liels ūdens daudzums
Makaronu ēdieni un pelmeņi jāvāra lielā traukā ar pietiekošu daudzumu ūdens.
Šķidruma trūkums spēj ēdienu sabojāt – pelmeņi un makaroni pielips pie katliņa malām, pie apakšas, viens pie otra. Tāds ēdiens nespēs izraisīt apetīti.
Sīpols ir jāmizo laicīgi
Ne visi zina, ka sīki sagriezts sīpols sāk palikt rūgts. Tas ir jāgriež tieši pirms pievienošanas ēdienam.
Sīpols jāgriež ar asu nazi – no neasa virtuves naža parādīsies rūgtums.
Pareiza steiku griešana
Gaļa steikam ir jāgriež šķērsām pāri šķiedrām, savādāk vissulīgākais produkts pagatavošanas laikā pārvērtīsies par cietu “gumiju”.
Gaļa, kas sagriezta šķērsām pāri šķiedrām, cepšanas laikā nezaudē savu formu, un kļūst sulīga.
Pareiza sodas dzēšana
Visi ir pieraduši dzēst sodu ar etiķi, bet tas pašā būtībā ir nepareizi. Dzēšanas laikā rodas ogļskābā gāze, kas nepieciešama, lai mīkla būtu gaisīga, bet tā ātri izgaist.
Lai no tā izvairītos, nepieciešams ņemt 2 glāzes, piepildīt tos par ¼ ar ūdeni. Vienā glāzē iebērt sodu, bet otrā – tējkaroti citrona sulu. Pēc tam to visu ieliet mīklā.
Pareiza kartupeļu cepšana
Lai sanāktu ideālas kartupeļu daiviņas cepšanas laikā, tās nepieciešams uz 1 – 2 stundām apliet ar ūdeni, bet pēc tam cept.
Ūdens paņems visu cieti, un daiviņas sanāks vienkārši ideālas.
Pareizais laiks, lai pagatavotu dārzeņus
Dažiem dārzeņiem nav nepieciešama ilgstoša termiskā apstrāde. Pagatavošanas procesā to vajag atcerēties. Labāk tos uz pāris minūtēm vārošā ūdenī noblanšeēt. Tas saglabās to garšu, un lielāko daļu noderīgo vielu, kas dārzeņos sastopamas.
Vienlaicīgi nedrīkst cept burkānus un sīpolus
Gatavojot piedevas zupai, no sākuma līdz caurspīdīgumam ir jāapcep sīpols, un pēc tam jāpievieno burkāni.
Lieta tāda, ka sīpoli gatavojas ilgāk, un, ja tas piedegs, tad atbilstoša garša būs arī ēdienam.
Cukurs nesaldiem ēdieniem
Daudzi velti pārcenšas ar cukuru sāļu ēdienu pagatavošanas laikā.
Vien viena šķipsniņa cukura, kas pievienota pagatavošanas laikā, ievērojami uzlabo ēdiena garšu.
Izvairieties no šīm kļūdām, un baudiet ideālu ēdienu garšu.