Šo recepti mamma “atnesa” no kādām viesībām pirms daudziem gadiem, un tagad šī pastētīte pavisam bieži ir uz mūsu galda!
Sastāvdaļas:
- Siļķe – 1 gab.
- Sviests – 150 grami
- Kausētais sieriņš – 2 gab.
- Burkāni (nelieli) – 3 gab.
Pagatavošana:
Siļķi iztīrīt no iekšām, ādas un asakām. Burkānus izvārīt. Siļķi, burkānus, sviestu, sieriņus samalt gaļas maļajamā mašinā un samaisīt. Smēriņš ir gatavs. To uzglabā ledusskapī līdz pat 5 dienām (īsti precīzi nevaru pateikt, mūsmājās tik ilgi nekad nav stāvējusi). Var smērēt uz maizes, baltmaizes, vārīta vai cepta kartupeļa šķēlītēm, pildīt olas, gurķus, tomātus.