Visgardākie sezamu sēkliņu cepumi

Pagatavošana:

  1. Sajauciet kopā miltus, cepamo pulveri un sāli.
  2. Sakuliet mīksto sviestu kopā ar cukuru. Pēc tam lieciet klāt olu, vaniļu un citronu sulu – sakuliet visu 20 – 30 sekundes ar mikseri.
  3. Turpiniet ar mikseri maisīt masu un pakāpeniski beriet klāt miltus.
  4. Ar lāpstiņu iemaisiet visas sezamu sēkliņas (varat tās iepriekš arī mazliet apcept).
  5. Ieslēdziet cepeškrāsni un uzsildiet to līdz 180 grādu temperatūrai. Uz cepamās pannas uzklājiet cepamo papīru (to nepieciešams likt obligāti) un ar tējkaroti lieciet nelielas mīklas bumbiņas tā, lai starp tām būtu 3 – 4 cm lielas atstarpes, jo cepumi var mazliet izplūst.
  6. Cept nepieciešams 8 – 15 minūtes, atkarībā no cepumu lieluma. Nepieciešams nemitīgi sekot līdzi, lai tie nepiedeg. Varat pēc 6 minūtēm cepumus apgriezt uz otru pusi.
  7. Kamēr cepumi ir karsti, tie būs mīksti un lipīgi, taču, līdzko tie atdzisīs, kļūs cieti un kraukšķīgi.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru