Visbiežāk ignorētās vēža pazīmes sievietēm un vīriešiem

Grēmas

Hroniskas grēmas – biežas kuņģa sāpju epizodes, kas parādās pēc ēšanas. Ja pastāvīgi izjūti šīs sāpes, tās var būt atbildīgas par barības vada vēža veidošanos. Noteikti lūdz savam ārstam, lai tiktu veikta medicīniska izmeklēšana.

Izmaiņas krūtsgalu formā

Šīs ir vienas no ierastākajām izmaiņām, ko ievēro sievietes, kurām tiek konstatēts krūts vēzis. Krūtsgals var šķirst saplacis, uz iekšu vērsts vai pagriezies sāņus.

Sāpīgas menstruācijas

Ļoti smagas vai sāpīgas menstruācijas, kā arī asiņošana starp menstruāciju periodā, var būt sākotnējās dzemdes vai endometrija vēža pazīmes.

Sāpīgas krūtis

Apsārtušas, sāpīgas vai uzpampušas krūtis var liecināt par krūts vēzi. Ja sievietes krūtis ir sarkanīgas vai zilganā nokrāsā, tās šķiet karstas, piepampušas vai niez, tās var būt inficētas ar vēža izraisītu iekaisumu.

Problēmas ar ēdiena norīšanu

Piepampis kakls vai grūtības norīt ēdienu tiek asociētas ar rīkles vēzi, vai arī tie var būt pirmie plaušu vēža simptomi. Aizsmakusi balss vai sajūta, ka kaut kas spiež rīkli, var liecināt par vairogdziedzera vēzi.

Sēklinieku uztūkšana

Ja jūti, ka sēklinieki ir uztūkuši vai tajos jūtams kāds veidojums, iespējams, ka tās var būt sēklinieku vēža pazīmes. Parasti šis vēža paveids ir nesāpīgs. Sākotnējās stadijās sēklinieki vai viens no tiem ir uztūcis.

Vēdergraizes

Vēdergraizes var liecināt par aknu vēzi, bet vēdera krampji vai kuņģa darbības traucējumi var signalizēt par taisnās zarnas vēzi.

Svara zudums

Ja zaudē svaru un neesi īpaši izmanījis savu diētu vai aktivitātes līmeni, iespējams, ka tev ir resnās zarnas vai kādas cits gremošanas trakta vēzis. Tas ir ļoti bīstams vēža paveids, kas izplatās arī uz aknām.

Sēkšana un elpas trūkums

Pirmās plaušu vēža pazīmes ir nespēja atvilkt elpu. Līdzīgas problēmas  var izraisīt arī vairogdziedzera vēzis.

Paaugstināts skābes līmenis kuņģī

Paaugstināts skābes līmenis kuņģī un jušanās paēdušam pēc nelielas maltītes var liecināt par kuņģa vēzi. Visbiežāk ar šo stāvokli saistītas arī sāpes vēdera augšdaļā un lejasdaļā.

Zarnu trakta problēmas

Aizcietējumi, diareja un izkārnījumu izmaiņas var liecināt par vēzi. Šajā gadījumā noteikti jāpārliecinās, vai šis process ilgst vairāk nekā pāris dienas.

Urinēšanas problēmas

Urinēšanas grūtības vai izmaiņas urīna strūklā var tikt asociētas ar prostatas vēzi. Visizplatītākā pazīme ir grūtības uzsākt urinēšanu vai pārtraukt to.

Erekcijas problēmas

Prostatas vēzim progresējot, parasti rodas problēma ar erekciju un tās uzturēšanu.

Nogurums

Vispārējs nogurums var liecināt par daudz ko, bet kombinācijā ar citiem simptomiem tas var signalizēt par vēzi vai citām nopietnām slimībām.

Drudzis

Regulārs drudzis vai infekcijas var būt leikēmijas simptomi. Tā liek kaulu smadzenēm izgatavot anomāli lielu balto asins šūnu daudzumu un sagraut cilvēka spējas cīnīties ar infekcijām.

Pirkstu nagi

Brūns vai melns pleķis zem naga var liecināt par ādas vēzi, bet palielināti pirkstu gali ar krokainiem nagiem liecina par plaušu vēzi. Bāli vai balti nagi var pavēstīt, ka aknas nefunkcionē tā, kā tām vajadzētu.

Avots: www.womansday.com

00

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru