Vīriešu viedoklis: 10 iemesli, kāpēc labāk dēls nekā meita

IV

Dēls nezvanīs divos naktī pēc ballītes un nelūgs aizbraukt pakaļ ar mašīnu, jo puišiem taksis nakts vidū nav nekas briesmīgs, kā tas ir meitenēm. Turklāt drīz vien viņš pats tevi vadās, atliek vien nolikt tiesības. Un čemodānu no stacijas viņš arī spēj pastāvīgi atvest mājās, bez jebkādas palīdzības.

V

Kad dēls ved mājās klasesbiedrus, tu vari atļauties staigāt pa māju treniņbiksēs, un vēl ar pliku vēderu. Ja viņu vietā būtu meitas klasesbiedrenes, tev (pašam savās mājās!) būtu ārkārtīgi neērti, nāktos pucēties un izlikties, it kā tu mājās vienmēr staigātu ar šlipsi un būtu gludi noskuvies.

VI

Arī tavi paša viesi – vīri dēla sabiedrībā jutīsies daudz atbrīvotāk, nekā ar meitenīti. Turklāt neviens nav atcēlis punktu Nr. III.

VII

Bet, kas par ekonomiju! Agrāk tu varēji atstāt dēlam nonēsāt savu cepuri, skuvekli un motociklu. Tagad jūs pērkat uz abiem vienu konsoles spēļu komplektu un savos viedtālruņos uztādat vienas un tās pašas maksas aplikācijas. Ekonomija daudz lielāka, nekā par kedu nonēsāšanu.

VIII

Neviens nav atcēlis mūžīgās dēlu vērtības: iešana uz futbolu, makšķerēšana, pārgājiens. Viņam paliks tavs uzvārds. Un vēl turēs ar pirkstiem naglu, kamēr tu to iedzīsi.

IX

Pieaudzis dēls ļoti ātri pieradinās savu veco tēvu pie jaunām modes tendencēm. Viņš vienmēr priecājas paziņot, kādus viedtālruņus visi pērk, kādas asa sižeta filmas skatās, ko no fantastikas ir vērts palasīt, no smagā metāla mūzikas klāsta paklausīties un kura mašīna mazāk patērē degvielu – jaunais Nissan GT-R vai tomēr Mazda 3.

X

Kad bērns ir apnicis, tad ar dēlu ir vienkāršāk uzsākt suverenitātes iegūšanas procedūru: “Tev jau ir divpadsmit gadu,dēls! Ir laiks pelnīt sievietēm, dzīvoklim un internetam patstāvīgi!” Skaties, atvase iet strādāt, pārstāj ņirbēt acu priekšā no agra rīta līdz pat vakaram. Protams, no meitas arī var atbrīvoties, bet viņai jāmeklē līgavainis. Bet, kur tagad atradīsi labu līgavaini – ar algu un pierakstu pilsētas centrā?

P.S. Daudziem laimīgajiem vecākiem patīk atzīmēt vēl faktu, ka dēls nekad (visticamāk) nepaliks stāvoklī un tāpēc vien tēva sirds ir mierīgāka. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka tāds nopietns pluss neizdevīgi tiek kompensēts ar mīnusu, ka virs dēla galvas, atšķirībā no meitas, vienmēr karājas kara izsaukuma lāsts.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru