Viņa paņēma divas krāsas vilnas dziju un matu laku un radīja lielisku aksesuāru, par kādu vienmēr sapņoja!

Tātad sāksim! Šalles raksta pamatā ir tauriņi. Tādēļ, lai realizētu šo ideju, vajag uzzīmēt uz A4 papīra topošo rakstu, tad to vajag pārzīmēt uz ūdenī šķīstošās papīra lapu (stabilizatora) .šajā meistar-klasē izmantota parastais caurspīdīgs papīrs, ko izmanto zīmējumu pārkopēšanai. To var nopirkt katrā rokdarbu veikalā. Pievērs uzmanību: rakstu ir jāpārzīmē uz ūdenī šķīstoša papīra no abām pusēm.

Lai izveidotu šalli ņemam parasto dziju, kas ir paredzēta adīšanai. Varat arī izmantot pārpalikumus, derēs pat pavedieni kuri ir dažāda biezuma un atšķirīgas faktūras. Tā pat var lieti noderēs, vilnas auduma strēmeles (tos var iejaukt rakstā). Sākam izlikt vilnas dziju pa uzzīmētām līnijām. Tādēļ, lai izliktu tik sarežģītus rakstus— izmantojam PVA līmi, diegu pielīmēšanai pa kontūru un savā starpā. Tad apberam pašu raksts ar baltiem diegiem. Katru nākamo slāni nostiprinām, izmantojot līmi no baloniņa, bet to var aizstāt ar parastu matu laku.

Šai šallei izmantota divu veidu baltā dzija: kokvilnas un pusvilnas. Kā arī oranža, dzeltena, smilškrāsas un melna vilnas dzija.

Ja tava darba vieta, būs īsāka par šalli, tad darbs nedaudz sarežģīsies. Bet tie kam galda ir piemērotā garuma, var pāriet pie nākamā punkta — dzijas slāņu pārklāšanas ar virsējo ūdenī šķīstošu papīru.

Tad sākam visu rūpīgi sašūt kopā. Pievērs uzmanību, ka mezglus šalles galos netaisām. Vienkārši pie malas vajag aizlocīt dziju un turpināt tālāk.

Tagad pārejam pie izstrādājuma sašūšanas procesam ar šujmašīnu. Nošūt visu izstrādājumu vajag krustām šķērsām. Rezultātā vajadzētu sanāk kvadrātiem aptuveni 1 X 1 cm. Nav vēlams noslinkot, lai kvadrāti nesanāktu vairāk par 1,5 cm! Diegus sašūšanai labāk ņemt neitrālā krāsā.

Nākamais un vieglākais posms, pēc sašūšanas ar šujmašīnu ir papīra noņemšana no abām pusēm. Gandrīz gatavu šalli jāiemērc karstā ūdeni (30° C) un jāskalo līdz brīdim, kamēr papīrs pilnīgi izzudīs. Tad šalle jāizžāvē.

Varat arī pievienot šallei bārkstis. Nu, patiesībā, šalle ir gatava. Šāds izstrādājums izskatās skaisti, stilīgi un piesaista apkārtējo uzmanību, turklāt šalle ir neticami silta. Ar bārkstīm šalles izmērs ir: 30 X 170 cm, bet tu vari uztaisīt tādu, kāds patiktu tev.

Kā tev tāda stilīgs un praktisks atradums šim rudenim? Personīgi man ļoti patīk. Turklāt, izmantojot šo tehnoloģiju var izveidot citas siltas un stilīgas lietas. Piemēram, kleitu, vesti vai pat mēteli.

Mana draudzene Marija, pateicoties “Crazy Wool” izveidoja sev veselu rudens aksesuāru komplektu, kas sastāv no somas, šalles un cimdiem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru