Viņa katru dienu 2 nedēļas no vietas kājās ieberzēja sodu. Rezultāts? Es neko tādu vēl nebiju redzējusi!

Ko gan vēl var darīt ar papēžiem un pēdām, lai tās vienmēr būtu mīkstas, gludas un skaistas? Protams, regulāri tās ir jākopj ar maskām, kompresēm, dušām un vanniņām.

Viens no pieejamākajiem līdzekļiem kāju ādas kopšanā ir sodas vanniņas.

Sodai piemīt pārsteidzošas īpašības, kas tiek izmantota ne tikai pārtikas, ķīmijas industrijā, bet arī kosmetoloģijā. Sodai ir sekojošas īpašības:

  • antiseptiska,
  • dezinficējoša,
  • pretsēnīšu,
  • attīroša,
  • pretiekaisuma,
  • dziedējoša,
  • mīkstinoša.

Kāpēc kājām ir nepieciešamas vanniņas ar sodu

Sodas vanniņas ir ļoti veselīgas un noderīgas gan kosmētiskajās, gan arī medicīniskajās procedūrās. Pateicoties savām īpašībām, tās labvēlīgi ietekmē ādu un cilvēka organismu. Tad, kas gan tajās ir tik pārsteidzošs?

  1. Pirmkārt, sodas vanniņas lieliski dezinficē. Pievienojot nedaudz sodas, var cīnīties ar sēnīšu saslimšanām, kas parasti izplatās nagu zonā. Turklāt siltam ūdenim, kam pievienota soda, piemīt pretiekaisuma īpašības. Ūdens ar sodu var sadziedēt sīkus ievainojumus, rētas un noberzumus uz kājām. Pateicoties tādām vanniņām, var atbrīvoties no nepatīkamās smakas kājās, kas parādās pēc pārāk lielas baktēriju esamības uz ādas.
  2. Otrkārt, soda ir lielisks attīrošs līdzeklis. Spēcīgu papēžu un pēdu ādas nosmērējumu gadījumā sodas vanniņas pavisam viegli attīra kājas no netīrumiem un putekļiem.
  3. Treškārt, sodas vanniņas var ātri mīkstināt pēdas un papēžus, tādējādi atbrīvojot no cietās ādas, tulznām un varžacīm.
  4. Ceturtkārt, sodas vanniņas mazina nogurumu. Sievietēm raksturīga neērtu apavu nēsāšana uz augstiem papēžiem, kas dienas beigās liek par sevi manīt sāpju un noguruma veidā. Siltas vanniņas ar sodu nomierinās un atslābinās kājiņas pēc ilgas darba dienas un neērtu apavu nēsāšanas.

Uzmanīgi!

Soda – tā ir sārms, un kā jau visi sārmainie preparāti, tā spēj saēst vielas (tajā skaitā arī cilvēka ādu). Esiet uzmanīgi, lietojot sodu. 

Šķir nākošo lapu un lasi raksta turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru