PAGATAVOŠANA
1.Mīklu atsaldējiet tā, kā norādīts uz iepakojuma. Izrullējiet mīklu tā, lai sanāk paliels vidēja biezuma taisnstūris. Apsmērējiet mīklas virsmu ar sinepēm.
2. Sieru sarīvējiet, tomātus sagrieziet kubiciņos, bet gurķus – ripiņās. Zaļumus smalki sasmalciniet, bet šķiņķi smalki sagrieziet.
3. Uz mīklas pamatnes no sākuma izklājiet daļu sarīvētā siera, tad tomātus, tad šķiņķi, gurķus un zaļumus, pēcāk atlikušo daļu siera. Pievienojiet garšvielas pēc izvēles. Sāli nevajadzētu pievienot, jo šķiņķis pats par sevi jau ir pietiekoši sāļš.
4. Uzmanīgi sarullējiet ruleti, galus aiztaisot ciet. Ruletes virskārtu apsmērējiet ar sakultu olu un apberiet ar smaržīgiem kaltētiem garšaugiem.
5. Ruleti nepieciešams cept 200 grādu temperatūrā, vidēji 20 – 25 minūtes – līdz mīkla būs kļuvusi zeltaina.
LASI VĒL: Vistas rulete pudelē: nepazaudē recepti, jo veikalā neko tādu nenopirksi!
Protams, varat ļaut vaļu arī savai fantāzijai, šķiņķa vietā izmantojot jebkādu citu gaļu (arī svaigu). Tomātus varat aizvietot vai papildināt ar papriku. Iesakām gan atstāt sinepes un marinētos gurķus, jo šāda kombinācija ēdienu padara neatvairāmi gardu. Kā arī, ja nevēlaties lietot veikalā nopērkamo gatavo kārtaino mīklu, tad pagatavojiet to mājās paši!
Noteikti dalieties arī ar citiem gardēžiem!