Vienmēr nezāles ravēju ar rokām, bet tad man kaimiņiene ieteica šo!

  1. Sāls

No sāls varat pagatavot brīnum maisījumu – ņemiet vienu glāzi sāls un izšķīdiniet to divās glāzēs verdoša ūdens. Ar šo maisījumu aplejiet vietas apkārt savām dobēm, lai tajās neparādītos nezāles. Vai arī droši varat vienkārši ar sāli apbērt kaitinošās nezāles – turpmāk tās jūs vairs netraucēs. Sāls ne tikai iznīdēs nezāles, bet arī kādu laiku uzglabāsies augsnes virsējā kārtā, neļaujot tām veidoties no jauna.

  1. Etiķis

Ielejiet etiķi trauciņā, kam ir uzgalis ar smidzinātāju, un ar to apsmidziniet nezāles, īpašu uzmanību pievēršot tieši saknēm. Taču ar etiķi jābūt ļoti uzmanīgiem, jo tas kultūraugus var ietekmēt tik pat negatīvi, kā nezāles.

  1. Degvīns

Sajauciet 30 ml degvīna ar pāris pilieniem šķidro ziepju un divām glāzem ūdens. Ielejiet iegūto maisījumu trauciņā, kam ir pievienojams izsmidzināms uzgalis, un apsmidziniet ar to tās nezāles, kuras atrodas saulē. Tādā veidā panāksiet, ka tās izžūs un vēl ilgi neataugs vietā. Tām nezālēm, kuras aug ēnā, šis līdzeklis neko nedos.

  1. Mulča

Ja jums nepieciešams cīnīties ar lielu daudzumu nezāļu, tad palīgā nāks tautā labi zināmā mulcēšana ar organiskiem vai neorganiskiem materiāliem. Nezāles gluži vienkārši nespēs augt, jo nesaņems saules gaismu.

  1. Hebricīdu ziepes

Atceroties par etiķi un sāli, nevar nepieminēt arī šo iedarbīgo līdzekli, kas veidots uz šo vielu pamata. Lai jūs spētu paši savām rokām pagatavot nezāļu iznīcinošus līdzekļus, vienādās daļās sajauciet kopā sāli, etiķi un sarivētas saimnieciskās jeb veļas ziepes. Iegūto maisījumu pārklājiet pāri nezālēm.

  1. Lopbarības graudi

Šis produkts kavē nezāļu augšanu jau to sēklas attīstības posmā. Tajos esošais glutēns darbojas kā attīstību kavējošs līdzeklis. Tieši tādēļ visnoderīgāk šo līdzekli izmantot vasarā, kad jūsu kultūraugi būs jau paaugušies un tiem šāda metode nekaitēs.

Mūsu šīs dienas piedāvātie risinājumi ir ļoti ekonomiski, tādēļ tie pa kabatai būs ikvienam. Ja jūs zināt vēl kaut kādus iedarbīgus līdzekļus cīņā pret nezālēm, tad noteikti dalieties ar tiem komentāros. Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru