Vēstniece Solvita Āboltiņa iesniedz akreditācijas vēstuli Itālijas prezidentam

2018. gada 10. septembrī Romā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa svinīgas ceremonijas laikā iesniedza akreditācijas vēstuli Itālijas Republikas prezidentam Serdžo Matarellam (Sergio Mattarella).

Sarunā ar Itālijas prezidentu vēstniece pauda gandarījumu par Latvijas un Itālijas divpusējām attiecībām. Itālijai ir bijusi īpaša loma Latvijas starptautiskajā atzīšanā, kā arī Latvijas neatkarības atjaunošanas posmā. Latvijas vēstniecība Itālijā īsteno vairākus valsts simtgades tematikai veltītus projektus. Vēstniece S. Āboltiņa īpaši uzsvēra arī Itālijas ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā un pauda gatavību turpināt attīstīt abu valstu attiecības, tostarp ekonomikā, kultūrā, izglītībā un zinātnē.

Itālijas prezidents bija Latvijā valsts vizītē šogad 2.-4. jūlijā, un gaidāma viņa dalība Arajološas grupas neformālajā sanāksmē Latvijā 13.-14. septembrī.

Informācijai

2003. gadā izveidotā Araijološas (Arraiolos) grupa ir neformāla Eiropas Savienības valstu vadītāju grupa. Šī gada 13.-14. septembrī Araijološas grupas 14. samits notiks Rīgā. Latvijas Valsts prezidents R. Vējonis uzņems Austrijas, Bulgārijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Maltas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Somijas un Vācijas prezidentus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru