Ventspils muzeja fotoprojekts Mans īstais laiks 2003-2018. Livonijas ordeņa pilī izstāde no 23.novembra līdz 4.decembrim

Šogad, novembrī Ventspils muzejam apritēja 90 gadi un jubilejas kontekstā notiek muzeja darbinieku fotoportretu izstāde “Mans īstais laiks”.

Muzejs bez darbiniekiem ir tikai eksponāts un tieši darbinieki ir tie, kas iedveš lietām dzīvību, padarot tās par vēstures lieciniecēm, tāpēc muzeja jubileja, kurā neuzteic darbiniekus, ir nepilnīga. Turklāt, ikviens darbinieks ir svarīgs, ikviena cilvēka personība ir interesanta un uzmanības vērta.

Ventspils muzeja 90 gadu jubilejā tika iecerēts turpināt muzeja darbinieku portretu izstādi Mans īstais laiks. Fotoprojektā muzeja darbinieki iejutās sev tuvos tēlos vai piedzīvoja kāda sena sapņa realizāciju, piemēram, zāļu uzraugi pārtapa popzvaigznēs, muzeja dārzniece devās ar vilcienu uz Parīzi, direktors iejutās kazu gana lomā utml. Šādā veidā tika dokumentētas muzeja darbinieku slēptās vai neslēptās ilgas, projekts tika atzinīgi novērtēts gan no iesaistīto personu puses, gan skatītāju. Mans īstais laiks I realizēja fotogrāfs Valdis Lavrinovičs, bet Mans īstais laiks II un III – fotogrāfs Juris Presņikovs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru