Ventspils Augstskola parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti

Ceturtdien, 1. novembrī, Ventspils Augstskolas (VeA) rektors Kārlis Krēsliņš un Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks parakstīja sadarbības līgumu uz pieciem gadiem. Līgums paredz abām augstākās izglītības iestādēm sadarboties izglītības, studiju, zinātniskās darbības un inovāciju, starptautiskās sadarbības, sporta un kultūras jomās, kā arī studējošo praktisko iemaņu apgūšanas veicināšanā.

Ventspils Augstskolai un Latvijas Universitātei jau līdz šim ir veidojusies sadarbība dažādos zinātnes un pētniecības projektos. Vizītes laikā tika pārrunāti potenciālie VeA un LU sadarbības virzieni, piemēram, kopīgu doktora studiju programmu veidošana un dalība kopējos pētniecības projektos. LU pārstāvji būtu ieinteresēti sadarboties tulkošanas, viedo tehnoloģiju un radioastronomijas jomās.

Vizītē piedalījās VeA rektors Kārlis Krēsliņš, Zinātņu prorektore Indra Dedze, Mācību prorektore Raita Rollande, Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Māris Ēlerts un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra direktors Valdis Avotiņš. LU pārstāvēja rektors Indriķis Muižnieks, Prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā Ina Druviete, Reģionālā centra direktore Gunta Kraģe un Kuldīgas, Ventspils filiāļu direktore Ruta Karloviča.

Sadarbības līgumi ar zinātniskajām institūcijām, uzņēmumiem un iestādēm sniedz iespēju palielināt Ventspils Augstskolas konkurētspēju, zinātnes un pētniecības attīstību, resursu pilnveidi un stiprināšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru