Ventspilī sāk īstenot nodarbinātības pasākumu vasarā

Šodien, 1. jūnijā – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā Ventspils pilsētas pašvaldībā uzsāk vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanu bērniem un jauniešiem vecumā no 13 līdz 20 gadiem.

Darbu šodien uzsākuši 103 bērni un jaunieši vecumā no 13 līdz 20 gadiem, no tiem pašvaldības organizētajās programmās 14 bērni vecumā no 13 līdz 14 gadiem un 19 bērni un jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, un Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajā programmā 69 bērni un jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

Ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu – 116 684 eiro apmērā, vasaras brīvlaikā 25 darba devēji nodrošinās bērnus un jauniešus ar 346 darba vietām. Bērnam vai jaunietim programmas ietvaros darbs tiks nodrošināts vienu mēnesi, tādējādi dodot iespēju vairākiem bērniem strādāt un nopelnīt.

Visvairāk darba vietas vasaras mēnešos no jūnija līdz augustam ir izveidojis SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” (110), SIA “Daga” (48), AS “Diāna” (30) un PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” (30). Skolēnu nodarbinātība tiek nodrošināta arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā, Ventspils muzejā, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, Ventspils lidostā, kinoteātrī, dažādos veikalos, ēdināšanas iestādēs un tūrisma mītnēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru