Turpinās VARAM organizētie semināri par zaļā iepirkuma piemērošanu publiskajos iepirkumos

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina pieteikties uz bezmaksas semināriem Ogrē par zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) piemērošanu ēdināšanas pakalpojumu un pārtikas preču iepirkumos, kā arī ilgtspējīgā būvniecībā.

Seminārā politikas veidotāji, nozaru eksperti, pasūtītāji, piegādātāji un projektu īstenotāji analizēs ZPI piemērošanas pieredzi un diskutēs par nepieciešamajiem normatīvā regulējuma vienkāršošanas un metodiskā atbalsta uzlabojumiem.

Seminārs par ZPI piemērošanu ēdināšanas pakalpojumu un pārtikas preču iepirkumos notiks:

13.novembrī – plkst. 10:00 Ogres novada Kultūras centra lielajā zālē, Brīvības ielā 15, reģistrēšanās – http://ejuz.lv/13novembris.

Savukārt seminārs par ZPI piemērošanu ilgtspējīgā būvniecībā:

27.novembrī – plkst. 10:00 Ogres novada Kultūras centra lielajā zālē, Brīvības ielā 15, reģistrēšanās – https://ej.uz/27novembris.

Dalība semināros ir bez maksas.

Jautājumu gadījumā aicinām rakstīt uz e-pastu: [email protected] vai zvanīt uz tālruni: 67026590.

ZPI ir process, kura ietvaros valsts un pašvaldības iestādes cenšas iepirkt preces un pakalpojumus ar iespējami mazāku ietekmi uz vidi, ņemot vērā dzīves cikla izmaksas produktiem vai pakalpojumiem, kas samazina ietekmi uz vidi, veicina sociālus uzlabojumus un panāk ietaupījumus budžetā.

Latvijā publiskais iepirkums veido 17% no iekšzemes kopprodukta. ZPI ir viens no Eiropas Savienības vides, klimata un enerģijas politikas prioritārajiem instrumentiem, un vides nosacījumu iekļaušana iepirkumu specifikācijās, kļūst prioritārs uzdevums arī Latvijā. Lai iegūtu papildu informāciju par ZPI, aicinām apmeklēt VARAM tīmekļa vietni.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru