Tomātu un mārrutku mērce ziemas mēnešiem

Šis gardums ar tomātiem un mārrutkiem būs piemērots visiem tiem, kam patīk asumiņš. Lai gan tā pagatavošanai ir daudz dažādu veidu, mēs jums šodien pastāstīsim tikai vienu no tiem – pašu gardāko.

Sāksim ar to, ka tomātu un mārrutku uzkoda ziemai ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga, jo tās sastāvā ir ļoti daudz vitamīnu un citu organismam labvēlīgu vielu. Ziemā nemaz neatradīsiet labāku dabīgo līdzekli cīņā pret saaukstēšanos un vīrusiem.

Sastāvdaļas:

  • 3 kg sarkanu un mīkstu tomātu
  • 200 g mārrutku saknes
  • 400 g paprikas
  • 100 g ķiploku
  • 2 ēdamkarotes rupjās sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • malti melnie pipari pēc garšas

Tomātu un mārrutku mērces jeb uzkodas recepte soli pa solim

Tomātus rūpīgi nomazgājiet un samaliet gaļas maļamajā mašīnā. Ielejiet tomātu masu katliņā un lieciet uz uguns. Kopš brīža, kad masa būs sākusi vārīties, vāriet vēl 20 minūtes.

Kamēr tomāti vārās, nepieciešams sasmalcināt attīrītu mārrutku sakni, ķiplokus un papriku (papriku attīriet arī no sēkliņām). Kad sasmalcināsiet ķiplokus un mārrutkus, esiet uzmanīgi, labāk pat to darīt ar cimdiem. Mārrutkiem, piemēram, ir ļoti spēcīgs aromāts, kas daudziem cilvēkiem kairina elpceļus.

Sasmalcinātos mārrutkus, papriku un ķiplokus lieciet klāt tomātu masai – visu vāriet vēl 10 minūtes. Šajā brīdī nevajadzētu aizmirst, ka jāpievieno arī sāls, cukurs un malti melnie pipari.

Gatavo tomātu un mārrutku masu lejiet pa sterilizētām burciņām un uzreiz veriet tās ciet.

Tomātus un mārrutkus ziemai varat likt gan zupās, gan lietot kā piedevu kartupeļiem vai gaļas ēdieniem.

Mans vecaistēvs mīl šo uzkodu ēst karotēm, bet tā jau ir katra paša izvēle.

Labu apetīti!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru