Lūk dažas, visvērtīgākās ķirbja sēklu priekšrocības:
Samazina risku saslimt ar cukura diabētu.
Kirbja sēklas ar augstu taukskābju saturu, efektīvi regulē cukura līmeni asinīs. Ja jūs ciešat no cukura diabēta — lietojiet tās uzturā katru dienu.
Samazina holesterīna līmeni.
Pētījumi rāda, ka ķirbju sēklas, samazina holesterīna līmeni par 13%. Turklāt tās samazina arteriālo asinsspiedienu, insulta risku un sirdstriekas.
Novērš vēža attīstību.
Savienojumi, ko satur ķirbju sēklas, efektīvi cīnās ar vēža šūnām, un iekaisumiem tāpēc samazina vēža attīstības risku par 23%.
Novērš osteoporozi.
Tā kā ķirbju sēklās ir augsts cinka saturs, kas ir vitāli svarīgs kauliem, to lietošana efektīvi novērš saslimšanu ar osteoporozi. Tikai ceturtdaļā glāzes ķirbju sēklu ir 17% no mūsu organismam nepieciešamās cinka devas.
LASI VĒL: Lūk, kas notiks ar jūsu organismu, ja katru dienu mēneša garumā ēdīsiet linsēklas
Palīdz zaudēt svaru.
Ķirbja sēklas ir bagātas ar olbaltumvielām un šķiedrvielām tāpēc tās nodrošina sāta sajūtu uz ilgāku laiku.
Atvieglo menopauzes simptomus
Sēklas atvieglo galvassāpes, sāpes locītavās, kā arī stabilizē garastāvokļa maiņas.
Avots: vrutmilife.com