Tērpu un baleta vēsturnieka Igora Freimaņa grāmatas “Pasakas par princi” atvēršanas svētki

Tērpu un baleta vēsturnieks Igors Freimanis laipni aicina uz grāmatas “Pasakas par princi” (autorizdevums) atvēršanas brīdi 2018. gada 9.aprīlī plkst. 16.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā). Tā būs tikšanās ar autoru un grāmatas varoņiem.

“Godājamo lasītāj! Ideja radīt “pasakas” dzima pēkšņi pēc pilnmēness naktī redzēta sapņa, lidojot gaisa balonā. Pirmo – “Par ietiepīgo princi” – rakstīju, atceroties redzēto un izjusto. Savādi skan – sekss ūdenī! Jau mātes miesās mēs peldam. Pēc ūdens noiešanas mēs dzimstam! Bļāviens! Piesakām sevi pasaulei – Es ierados jo izvēlējos māti un tēvu. Vienīgos uz mūžu. Vai patiesi uz mūžu? Mīlestība ir mūžīga, mainās tikai objekti. Gluži kā Moljēra komēdijā “Dons Žuans”. Viņš vaino daudzas piemīlīgas donnas, jo nevar paiet garām viņu skatiem, smaidiem un sevis piedāvājumiem!

Fakti, teikas, nostāsti, meli un pasakas mājo ikvienā no mums. Esmu noskatījis 63 Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas izlaiduma pavasara koncertus. Simtiem dejotāju atceros! Būtu noziegums man nerakstīt “Baleta pasakas par Mīlestību”. Centos to apliecināt arī šajā grāmatā. Pasakas par prinčiem un karaļiem. Pasakas par teiksmaino Indiju un dzejnieci Mirdzu Ķempi. Mēs visi piedalāmies dzīves mistērijas karnevālā, mainot maskas. Politiķu pasakas. Pasakas par tikumiem un netikumiem, piemirstot iejūtību, atsaucību, sirdsapziņu… Pasaka par “Spēlmaņu nakts” laureāta Riharda Jakovela atveidotu Krustiņa tēlu Blaumaņa “Pazudušais dēls” Valmieras teātrī.

07.02. sākās Suņa gads un karnevāla ritums pasaulē. Tad gavēnis līdz Lieldienām. Tā aizrit laiks, laikmets, mode ikdienas steigā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru