Tā cūkgaļu tu vēl nebūsi gatavojusi!

Kā mājās pagatavot “Gaļas asorti”?

SASTĀVDAĻAS

2 kg cūkgaļas (kakla karbonāde)

0,5 kg liellopu gaļas filejas

400 g vistas filejas

2 marinēts čilī pipars

50 g dzērveņu

50 g valriekstu

1 tējkarote oregano

1 tējkarote maltu melno piparu

1 tējkarote sāls

1 tējkarote ķimeņu

5 – 6 ķiploku daiviņas

100 g sausā sarkanvīna

100 g olīveļļas

50 g zaļumu (pētersīļi, dilles)

PAGATAVOŠANA

Iegrieziet cūkgaļas kakla karbonādē pāris iegriezumus, kādi norādīti bildē. Liellopu gaļu un vistas fileju sagrieziet plānās šķēlītēs tik daudz, cik iegriezumus cūkgaļā būsiet veikuši.

Nelielā bļodiņā sajauciet oregano, ķimenes, maltus melnos piparus, olīveļļu, sauso vīnu un sāli.

Ar iegūto marinādi apsmērējiet gan liellopu, gan vistas gaļu. Ar silikona otiņas palīdzību uzklājiet marinādi arī uz cūkgaļas.

Ir pienācis laiks pagatavot arī gaļas asorti pildījumu. Zaļumus smalki sakapājiet, riekstus, piparus un ķiplokus sasmalciniet. Sagatavojiet divus nelielus trauciņus. Vienā no traukiem sagatavojiet maisījumu no zaļumiem, valriekstiem un čilī pipara, bet otrā lieciet zaļumus, dzērvenes un ķiplokus.

Cūkgaļas iegriezuma vietās lieciet pildījumus ar čilī pipariem. Tad pa virsu lieciet liellopu gaļas gabaliņu un vēlreiz apsmērējiet to ar aso pildījumu.

Lielajā gaļas gabalā tālāk lieciet arī vistas filejas gabaliņu, taču tagad kā pildījumu izmantojiet maisījumu ar ķiplokiem.

  1. Šādā veidā izdariet ar visu gaļu. Pēc tam, kad būsiet pabeiguši, ar kulinārijas diega palīdzību sasieniet gaļas gabalu ciet. Ar mērces pārpalikumu vēlreiz apsmērējiet visu gaļas gabalu un ielieciet to iekšā cepešpannā, kas jau iepriekš uzsildīta līdz 200 grādu temperatūrai. Cept nepieciešams vismaz divas stundas.

Ar tādu garšvielu daudzumu gaļa būs diezgan asa, tādēļ droši varat koriģēt garšvielu daudzumu pēc saviem ieskatiem.

LASI VĒL: Vienmēr būs par maz, lai arī cik daudz pagatavosi! Gards ēdiens no maltās gaļas, ko var pagatavot 30 minūšu laikā

Pagatavojiet šo gardumu mājās un ieprieciniet ar to savus tuviniekus! Neaizmirstiet padalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru