Svētdien Rīgā piestās unikālā Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija

Šo svētdien, 5.augustā, cauri Rīgai pa Latvijas lielākās upes ūdeņiem dosies unikālā Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija, kas ceļu pa Daugavu uzsāka 24.jūlijā upes augštecē, Latvijas – Baltkrievijas pierobežā. Plkst.12:00 ekspedīcijas plosti piestās Lucavsalas airēšanas bāzē un tālāk pieturēs Zaķusalā, pie Akmens tilta, Mīlestības saliņas un finišēs pie Mangaļsalas bākas. Minētajās pieturvietās interesenti aicināti satikties un aprunāties ar ekspedīcijas dalībniekiem, kā arī pievienoties ar saviem peldlīdzekļiem, lai kopā aizvadītu ekspedīcijas noslēguma dienu un dzirdētu piedzīvojumu stāstus par Daugavas krācēm, trīs HES pārvarēšanu, kā arī pirmos secinājumus par Latvijas likteņupes piemērotību ūdens tūristiem.

Jau ziņots, ka no 23.jūlija līdz 5.augustam norisinās vēl nepieredzēta Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija ar mērķi pirmo reizi izstrādāt publiski pieejamu, vienotu karti Latvijas lielākās upes ūdenstūrisma ceļam. Ekspedīcijā ar plostiem ir devusies 5 vides ekspertu komanda un 10 brīvprātīgie palīgi, mērojot ūdens ceļu no Daugavas augšteces Piedrujas pagastā, Krāslavas novadā, līdz Mangaļsalas bākai Rīgā, kopā veicot 352 kilometrus.

Ekspedīciju organizē Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied Zeme” sadarbībā ar vietējās rīcības grupām no 21 pašvaldības un biedrību “Ūdensmalu attīstībai” sadarbības projekta “DaugavAbasMalas” ietvaros.

Ekspedīcijas piedzīvojumiem līdzi sekot, kā arī vairāk par sadarbības projektu “DaugavAbasMalas” var uzzināt Facebook lapā un mājaslapā daugavabasmalas.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru