Šoferi nodod analīzes, lai pārbaudītu savu veselību

Vīriešu veselības kustības – fonds “Movember Latvija” ikgadējās novembra kampaņas ietvaros otro gadu pēc kārtas savu veselību pārbaudīja arī starptautiskā autobusu pārvadātāja “Lux Express Latvija” darbinieki.

Ar prostatas vēzi un citām vīriešu saslimšanām var saskarties visi vīrieši, it īpaši vecāki par 40 gadiem. Ik gadu mūsu valstī tiek diagnosticēti vairāk kā 1000 jauni prostatas vēža gadījumi, pēdējo 10 gadu laikā no prostatas vēža miruši jau gandrīz 4000 vīrieši.

“Mūsu uzņēmumā Latvijā strādā vairāk nekā 60 autobusa šoferi, ir svarīgi iedrošināt viņus savlaicīgi pārbaudīt savu veselību. Tāpēc arī organizējam saviem darbiniekiem izglītojošu semināru ar iespēju nodot asins analīzes un līdz ar to arī veikt pirmreizējo pārbaudi. Pērn vienam no “Lux Express Latvija” šoferiem pārbaudes laikā analīžu rezultāti nebija normā, un tas ļāva viņam uzsākt savlaicīgu ārstēšanos. Aicinām arī citus uzņēmumus iedrošināt savus darbiniekus veikt ikgadējas veselības pārbaudes,” stāsta Lux Express Latvija valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

Fonda “Movember Latvija” vadītājs Helmuts Bēķis atgādina, ka uzzinot diagnozi – prostatas vēzis, ikviens vīrietis vēlas tikt pilnībā izārstēts un rast risinājumu uzreiz, nevis gaidīt, kad audzējs progresēs. Turklāt saņemt tādu ārstēšanu, kas ļauj saglabāt esošo dzīves kvalitāti un turpināt dzīvot, kā līdz šim. Kampaņas ietvaros mājaslapā virutests.lv ir apkopti četri pavisam vienkārši ieteikumi, kā vīrietim rīkoties, lai pārbaudītu prostatu:

1. Dodies pie ģimenes ārsta pēc noūtījuma uz PSA (Prostatas specifiskais antigēns) pārbaudi

2. Dodies uz laboratoriju, lai nodotu asinis

3. Ja PSA līmenis ir normā, pārbaudies atkal pēc ārsta ieteiktā perioda

4. Ja PSA līmenis ir paaugstināts, dodies pie urologa, lai veiktu sīkāku izmeklēšanu

Par “Lux Express”

Pasažieru pārvadātājs “Lux Express” ir viens no vadošajiem sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem. Pasažieru ērtības, vēlmes un vajadzības ir uzņēmuma uzmanības centrā. “Lux Express” darbība ir vērsta uz komfortablu ceļojumu pieredzi par pieejamu cenu. “Lux Express” savus pakalpojumus sniedz Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Somijā, Baltkrievijā un Krievijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru