Smiešanās un šķībi skatieni nav šķērslis. Stāsts par Heiliju, kas apgriezis pasauli kājām gaisā

3Lieks, vajadzētu aizdomāties par to, kā mēs izskatāmies, kad aprunājam citus. Nepietiek jau ar to, ka apsmiešana ir slikta – tā, izrādās, ir arī neglīta.

4Fotogrāfiju cikls “Lempji” tika nominēts Prix Pictet prēmijai 2014. gadā un ir Virdžīnijas prēmijas “Atdzimšana”finālists. Heilija Morisa-Kafiero bija ielūgta kā viešņā vienā no diskusiju raidījumiem, kur tika runāts par viņas fotogrāfiju ciklu un pašu resnu cilvēku apsmiešanas problēmu.

5No vienas puses ir saprotams, kāpēc daba izraisa mūsos piespiedu vēlmi apsmiet un atgrūzt neglītu, fiziski nepilnīgu cilvēku – lai mazinātu iespēju, ka šim cilvēkam ar mums kopā rastos pēcnācēji. Bet apžēlojies, mēs jau sen vairs netaisām pēcnācējus ar katru, kas atrodas mums tuvumā (savādāk tādi vārdi kā autobuss un metro kļūtu par nepieklājīgiem), bet mūsu nejaušo kaimiņu privātā higiēna un saziņas kultūra ir mums daudz svarīgāka par to skaistumu un apģērba piemērotību. Nav nekādu saprātīgu iemeslu tam, lai apsmietu sveša cilvēka apaļīgumu, tikai viens vienīgs ieradums. Tas ir, citiem vārdiem sakot – neaudzinātība.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru