Lazanja – tas ir ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens, bet to nemaz tik ātri nevar pagatavot. Vakarā pēc darba daudz vienkāršāk ir pagatavot “slinko” lazanju no plānā lavaša
Sastāvdaļas:
- 2 sīpoli
- 500 grami šampinjoni
- Sāls, pipari
- 4-6 ēdamkarotes tomātu mērce (pasta/ketčups)
- Garšviela “itāļu zālītes”
- 2 lavaši
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote milti
- ½ tējkarote muskatrieksts
- 100 grami siers
Pagatavošana:
- Sīpolu nomazgāt, notīrīt, sīki sagriezt un apcept uz pannas sakarsētā eļļā.
- Sēnes nomazgāt, notīrīt, sīki sagriezt un pievienot sīpoliem. Piebērt sāli, piparus un apcept, līdz iztvaikojis liekais šķidrums, un parādās zeltaina garoziņa, pievienot tomātu pastu, garšvielas, sāli. Samaisīt un nedaudz pasautēt.
- Lavašu sagriezt cepšanas formas izmērā.
- Cepšanas formu ietaukot ar sviestu, izklāt lavaša plāksni, pēc tam slāni ar sēnēm un sīpoliem, pēc tam atkal lavašu, pēc tam sēņu slāni. Slāņu daudzumu var variēt pēc vēlēšanās.
- Pannā uzkarsēt pienu, pievienot miltus un samaisīt, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienot muskatriekstu un vārīt, līdz sabiezē. Mērci izliet uz lazanjas, apbērt ar rīvētu iseru un likt cepties 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 – 50 minūtēm.