Skolopendras – citplanētieši slepkavas, kas dzīvo līdzās cilvēkiem

Šie mazie mošķi (citādi nemaz viņus nosaukt nevar!) uz šīs zemes ieradās pirms 430 miljoniem gadu. Nežēlīgā evolūcija panāca to, ka no sākuma šai sugai tika samazināta populācija, bet jau vēlāk – apdzīvotais areāls, taču ar laiku tie spēja atgūt visu zaudēto. Pašlaik pasauli “priecē” vairāki desmiti šo dzīvnieku veidu, daži no kuriem ir nāvējoši indīgi arī cilvēkiem.

Ne tā kā citi kukaiņi, simtkāji var palielīties ar teju citplanētiešiem līdzīgu ārējo izskatu, kas spēs pie vietas nolikt kaut pašu Indiana Džonsu. Nav īsti saprotams, kādēļ šis arheologs baidījās no nevainīgas čūskas, kamēr pa pasauli apkārt klīst skolopendras.

Milzīgākie skolopendri var sasniegt pat 30 cm garumu – iedomājieties, 30cm! Protams, šādi eksemplāri sastopami tikai Austrālijā un Dienvidamerikā, taču tieši tur tie sastopami pa labi un pa kreisi.

Skolopendras nebaidās no cilvēkiem, taču viņām ārkārtīgi patīk līst mājās un dzīvokļos. Arī tie ekstrēmisti, kam patīk gulēt teltīs, var sastapties vienā teltī kopā ar šiem ne visai patīkamajiem kukaiņiem. Ir pāris šīs sugas pārstāvji, kas var radīt ne vienu vien nepatīkamu izjūtu, tikai pārskrienot pāri cilvēka ķermenim.

Labi, ka Latvijā šie milži nav, vai ne?

Dalieties arī ar saviem draugiem!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru