Šis triks padarīs viscietāko gaļu maigu vien pusstundas laikā

Mēdz taču būt tā, ka skaties uz liellopu gaļu tirgū vai lielveikalā – kāds skaistums. Bet pēc pagatavošanas tā atgādina ādu.

Vai arī nauda sulīgajai filejai ne vienmēr pietiek, bet, lai kaut kā apmierinātu savas mežonīgās vajadzības, tu pērc cietāko daļu. Masaju ciltī liellopu gaļu uz īsu brīdi uzliek uz skudru pūzni….Bet šis paņēmiens ir vieglāks un patīkamāks.

Šodien mēs pastāstīsim, kā ar tikai vienu dabīgu sastāvdaļu var pat zirga vai brieža gaļu padarīt maigu un mīkstu. Ātrāku un vieglāku paņēmienu neatradīsi.

Kā pagatavot mīkstu gaļu

Vislabākais un ātrākais veids, kā gaļu padarīt mīkstu – atstāt to uz 30 minūtēm vai pat stundu kivi mīkstumā. Bet mēs piedāvājam pievienot garšvielas un piedevsa, lai ietaupītu laiku un ar to nenodarbotos pēc tam. Ķeramies klāt!

Sastāvdaļas

  • 1–2 kivi
  • 1–1,5 kg gaļas
  • sāls
  • pipari un citas vēlamās garšvielas
  • rozmarīns
  • sīpols un ķiploks pēc vēlmes

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā un nosusini. Sasmalcini kivi blenderī vai arī sarīvē uz rīves.
  2. Kivi biezenim pievieno garšvielas.
  3. Atstāj gaļu šajā marinādē aptuveni uz 30 minūtēm. Ja gaļa ir ļoti cieta, tad var atstāt uz 1 – 2 stundām. Bet ne vairāk par 2 stundām, savādāk pastāv iespēja rezultātā iegūt pastēti.
  4. Pēc tam, kad laiks pagājis, pagatavo gaļu sev vēlamā veidā. Šī marināde vienkārši lieliski noder šašlikiem.

Redakcijas padoms

Tāds mīkstināšanas veids paātrina gaļas pagatavošanu. Pēc 40 – 50 minūtēm liellopu gaļa jau bija gatava un ļoti sulīga, kamēr parastais gulašs sautējās 2 – 2,5 stundas. Tā kā pievērs šim uzmanību, lai nesabojātu ēdienu ar ilgo gatavošanu. Vari pagatavot jebkādu marinādi uz kivi bāzes: pievienot garšvielas, vīnu, citus augļus, neparastas piedevas…Vai arī no sākuma mīkstināt gaļu augļu biezenī, bet pēc tam vēl marinēt.

Vienu reizi pamēģinot pagatavot gaļu šādā marinādē, citus veidus tu nemaz vairs negribēsi mēģināt. Padalies ar šo noderīgo triku ar savām draudzenēm sociālajos tīklos!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru