Šis produkts ir balzāms pret novecošanos un notievēšanai! Un galvenais – tas nav dārgi…

Piena sūkalas spējīgas uzlādēt ar pozitīvu enerģiju un prieku! Tiešām – vārda vistiešākajā nozīmē. Tās spējīgas mūsu organismos ražot serotonīnu, kas ir laimes hormons. Atcerieties arī par kālija labvēlīgajām īpašībām: šis elements ietekmē cilvēka koncentrēšanās spējas, palīdzot paaugstināt arī prāta darbību. Kā papildu bonuss klāt nāk arī B vitamīna labvēlīgās īpašības, kas atbild par emocionālā stāvokļa stabilitāti. Šādā veidā iespējams cīnīties ar hronisku nogurumu un stresu.

Pēdējais, taču ne mazāk nozīmīgais aspekts, ir tā kosmētiskais labums. Piena sūkalas ļoti bieži tiek pievienotas dabīgās kosmētikas sastāvā. Ne velti piena sūkalas mēdz dēvēt par jebkuras ādas tipa glābiņu. Tās palīdz cīnīties ar grumbiņām un sausu ādu, turklāt, sniedzot ādai svaigu izskatu. Piena sūkalas ir tik pat veselīgas arī matiem, paātrinot to augšanu un atjaunošanos.

0000

Pašas veselīgākās un noderīgākās piena sūkalu sastāvā esošās vielas ir antioksidanti, jo tie palēnina un aizkavē novecošanos. Tieši šī iemesla dēļ ļoti noderīgas ir piena sūkalu sejas maskas. Pamēģiniet šādas receptes.

4-1

Piena sūkalas sejas ādai

No sākuma attīriet ādu: sajauciet mazliet kafijas biezumus ar piena sūkalām (attiecībā 1:2) un iegūto masu izmantojiet kā sejas skrubi, uz sejas to klājot ar apļveida masējošām kustībām. Atstājiet šo maisījumu uz ādas, taču ne ilgāk par 3 minūtēm, neskarot ar šo maisījumu ādu ap acīm. Pēc tam nomazgājiet seju ar siltu ūdeni.

Barojam ādu: uzklājiet uz sejas maisījumu, kas veidots no piena sūkalām un biezpiena (attiecība 1:1), atstājiet to vidēji 20 minūtes. Pēc procedūras ādu nomazgājiet ar siltu ūdeni. Rezultāti būs redzami jau tūlīt!

LASI VĒL: Viņa sasmalcināja bieti blenderī un samaisīja to ar kefīru. Un jau pēc nedēļas neticēja savām acīm

Pakāpeniska atbrīvošanās no mazām grumbiņām un sejas ādas atjaunošana: ledus trauciņos lieciet piena sūkalas un sasaldējiet tās. Ar šiem ledus gabaliņiem nepieciešams no rītiem tīrīt seju – kopā ar mitrinošu krēmu, šī procedūra sniegs lielisku startu un sagatavos sejas ādu turpmākajai dienas daļai.

Piena sūkalas drīkst likt dažādos veselīgos kokteiļos, jaukt kopā ar ogām, biezpienu un cukuru. Maziem bērniem varat pagatavot arī piena sūkalu želejas. Turklāt, tās bieži tiek pievienotas klāt bērnu pārtikai, jo pēc sastāva tā vistuvāk līdzinās mātes pienam.

5-1

Pats patīkamākais mirklis piena sūkalu lietošanā ir tāds, ka to mājas apstākļos var ļoti viegli iegūt. Lai to izdarītu, būs nepieciešams viens litrs piena un vēl pāris komponenti. Tas viss ir atkarīgs no tā, kāda veida piena sūkalas Jums patīk.

6-1

Piena sūkalu sagatavošana mājas apstākļos

Lieciet pienu vārīties un pievienojiet pusi citrona sulas, nemitīgi visu maisiet. Piens savilksies kunkuļos. Pēc tam to drīkstat ņemt nost no uguns, nokāst un iegūt piena sūkalas.

Lieciet svaigu pienu siltā vietā, lai tas saskābtu. Lai paātrinātu šo procesu, varat tajā iemest gabaliņu rudzu maizes. Līdzko piens būs pārvērties rūgušpienā, karsējiet to uz uguns tik ilgi, līdz iegūsiet biezpienu – gala rezultātā būsiet ieguvuši divus veselīgus produktus. Biezpienu varat apēst, bet piena sūkalas izmantot savas veselības vai skaistuma uzlabošanai.

LASI VĒL: Diēta sliņķiem bez ogļhidrātiem – uzticams veids, kā atbrīvoties no nevēlamā tauku slāņa!

Sasaldējiet vienu kefīra paku. Kad tas būs sasalis, iegūtos ledus gabaliņus lieciet uz marles vai sietiņa, zem tā paliekot kaut kādu trauciņu. Tas nav pats ātrākais, taču uzticamākais process, kā iegūt piena sūkalas, jo tajā saglabājas visi vitamīni un aminoskābes.

Dalieties arī ar saviem draugiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru