Šis līdzeklis ir īsts atradums visiem orhideju mīļotājiem! Ārkārtīgi kupla ziedēšana…

Kā pareizi kopt orhidejas

1.Kad augs jāpārstāda ?
Pēc iegādes ziedu nevajag pārstādīt jaunā augsnē. Veselīgam augam pārstādīšana nepieciešama vien pēc 2 – 3 gadiem, kad izjuks vecais substrāts.

Cita lieta, ja tu esi kļuvusi par nocenota auga īpašniece. Šajā gadījumā nepieciešams rīkoties pēc apstākļiem, iepriekš orhideju apskatot un pārbaudot, vai nav puvušas saknes.

2. Kāds substrāts falenopsis orhidejai ir piemērots?
Falenopsis orhideja – epifētisks augs (aug uz koka stumbra). Dabā tai nav vajadzīgs substrāts, jo tur tā visas barības vielas saņem tikai no lietus ūdens.

Mājas augam tomēr augsne ir vajadzīga, lai augam veidotos vertikāls stāvoklis podiņā.

3. Kādu podu orhideju pārstādīšanai labāk izvēlēties?
Lai augs justos lieliski, ir nepieciešams izvēlēties pareizu podu. Un tā, atceramies vai arī pierakstam: orhideju podiņam ir jābūt caurspīdīgam, kā arī tam ir jābūt ar drenāžas caurumiem, un jāatbilst auga izmēram.

4. Kā pārstādīt orhideju?
Sagatavo nelielu trauku ar siltu ūdeni, caurspīdīgu podu, šķēres, jaunu substrātu, gabaliņu putoplasta un briljantzaļo šķīdumu. Iepriekš ūdeni uzvāri. Pēc tam ieliec orhideju ar visu podu traukā ar ūdeni. Uzmanīgi izņem augu no poda un vēlreiz ievieto ūdenī. Atbrīvo orhidejas saknes no substrāta.

Nodezinficē šķēres un nogriez sapuvušās vai nokaltušās saknes. Katru griezuma vietu apstrādā ar briljantzaļo šķīdumu. Poda apakšā ieber nedaudz substrātu, pēc tam ievieto orhideju un pacenties ielikt gabaliņu putoplasta tieši auga pamata daļā. Piepildi podu līdz augšai ar substrātu. Pēc pārstādīšanas nekādā gadījumā augu nelej, ūdens procedūras atliec uz 7 – 10 dienām.

5. Kā likt orhidejai ziedēt?
Daži orhideju mīļotāji sarīko saviem mīluļiem šoka terapiju: augu noslēpj tumšā vietā uz pāris dienām, bet pēc tam novieto atpakaļ uz palodzes. Šis triks nostrādā tikai ar veselām orhidejām, bet, ja tavs augs ir vājš, tad šādus eksperimentus nevajadzētu darīt.

Izmanto citokinīna pastu, lai stimulētu augšanu un ziedēšanu. Vienkārši nelieu daudzumu līdzeļa uzliec uz guļošo stādu, un jau pēc 2 nedēļām tu pamanīsi rezultātu! Šis unikālais produkts ļauj pavisam viegli veikt pavairošanu, turklāt netraumējot mātes augu.

Un kādus orhideju kopšanas noslēpumus zini tu?

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru