Salāti “Intriga un mīlestība” – iecienītākais ēdiens Jaungada galdam!

PAGATAVOŠANA

  1. Jau pirms laika pagatavojiet majonēzi. Protams, salātiem drīkstat izmantot arī veikalā nopērkamo majonēzi, taču pašu pagatavotai garša ir daudz izteiktāka, turklāt, tāda majonēze ir daudz veselīgāka.
  2. Sagatavojiet ovāla veida trauku, kur liksiet salātus (derēs arī speciālie trauki cepšanai). Liellopu gaļu smalki sagrieziet un lieciet to traukā kā pirmo salātu kārtu.
  3. Sīpolus smalki sagrieziet un lieciet traukā. Pa virsu otrajai kārtai klājiet majonēzi.
  4. Trešā kārta būs konservētās pupiņas. Arī šo kārtu pārklājiet ar majonēzi.
  5. Marinētos gurķus smalki sagrieziet, lieciet tos traukā un pa virsu klājiet majonēzi.
  6. Vārītos kartupeļus sagrieziet mazos kubiciņos, lieciet tos kā nākošo kārtu, kuru arī apsmērējiet ar majonēzi.
  7. Tomātus sagrieziet mazos kubiciņos un klājiet tos pa virsu salātiem tā, lai pa vidu paliktu tukšums, kas izveidots sirsniņas formā.
  8. Olīvas sagrieziet uz pusītēm un lieciet pa vidu, kur atstājāt tukšu vietu.
  9. Gatavos salātus ievietojiet ledusskapī un atstājiet tos tur vidēji 2 – 3 stundas.

Salāti ir ļoti maigi, gaisīgi un ārkārtīgi sātīgi. Pati gatavoju šos salātus katru reizi, kad ir paredzēti kādi svētki. Draudzenes jau nepacietībā gaida, kad pastāstīšu viņām par šo recepti!

Dalieties arī Jūs, lai draugi gatavo paši un cienā citus!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru