Rīgā veidos Dziesmu un Deju svētku rīcības komiteju

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien, 18.janvārī, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par rīcības komitejas izveidi, lai nodrošinātu Rīgas līdzdalību XXVI Vispārējos latviešu dziesmu svētkos un XVI Deju svētkos, kas notiks 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Rīcības komitejas priekšsēdētājs būs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, vietnieki: Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Rīcības komitejas locekļi būs vairāku Rīgas domes departamentu un citu institūciju atbildīgie darbinieki, kuri strādās pie tā, lai nodrošinātu Rīgas amatiermākslas kolektīvu dalību. Tāpat sadarbībā ar svētku organizatoriem, rūpēsies par svētku norišu vietu sagatavošanu, sabiedrisko kārtību, nodrošinās papildus pilsētas sabiedrisko transportu, koordinēs svētku dalībnieku transporta kustību, organizēs satiksmi, gādās par svētku dalībnieku izmitināšanu pašvaldības īpašumā esošajās izglītības iestādēs, kā arī sadarbosies ar svētku organizatoriem pilsētas noformējuma izveidē.

Galīgo lēmumu par rīcības komitejas izveidi pieņems Rīgas dome.

Informāciju sagatavoja Dzintra Āboliņa, RD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru