Reizi dienā košļāju šo te un jūtos lieliski – profilaktiķis jebkurai slimībai!

1Dažādu produktu vērtīgās īpašības

  1. Svarīgākais ir tas, ka medus šūnu izmantošana ir ļoti sterila. Turklāt, medus šūnās ilgāk saglabājas šķidrā stāvoklī.
  2. Medus ir bagāts ar biogēniem stimulatoriem, kas uzlabo vispārējo veselības stāvokli. Tajā ir augšanu veicinoši regulatori – bioss, antibiotiskas vielas, kurām piemīt kaitīga ietekme uz baktērijām.
  3. Bišu vasks – jauki smaržojoša, cieta dzeltenas krāsas viela. Tā sastāv no oglekļa, ūdeņraža, skābekļa, dažādām minerālvielām un A vitamīna. Neskaitot ārstniecību, bišu vasks tiek izmantots arī dažādās rūpniecības nozarēs, tajā skaitā arī kosmētikas un smaržu ražošanā.
  4. Propolisā ir ļoti liels daudzums sveķu un ēteriskās eļļas. Tam piemīt pretiekaisuma, pretsāpju un antibakteriālas īpašības.
  5. Ziedputekšņi – augu izcelsmes produkts. Pēc tam, kad tos ir apstrādājušas bites, izveidojas liels fermentu daudzums, kuriem ir augsta bioloģiskā aktivitāte.

2Lietošana

  1. Medus šūnas ieteicams košļāt tiem, kam ir jebkādi mutes dobuma iekaisumi: kariess, smaganu iekaisums, stomatīts utt. Košļāšanas brīdī tiek tīrīts aplikums un dezinficēts mutes dobums.
  2. Lai attīrītu kuņģa un zarnu trakta darbību, nepieciešams košļāt medus šūnas, bet pēc tam apēst nelielos vaska bumbulīšus. Sarežģītais ķīmiskais sastāvs labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību un tā sekrēciju, turklāt normalizē kuņģa skābes daudzumu. Interesants novērojums: ja medus šūnas tiek ēstas 1,5 – 2 stundas pirms ēšanas, skābes daudzums kuņģī samazinās. Gluži otrādi ir tad, ja tos lieto tieši pirms ēšanas.
  3. Bieži vien sterilo šūnu medu izmanto kā profilaktiķi kataraktas ārstēšanai. Šūnu medu izšķīdina karstā ūdenī, pēc tam atdzesētu pilina acīs. Iesakām pirms ārstniecības uzsākšanas konsultēties ar speciālistu. Šūnu medus tiek izamantots arī acs apdegumu gadījumā. Nepieciešams nekavējoties ar šūnu medu izskalot acis. Tas palīdzēs atjaunot acs radzeni.
  4. Medus šūnām piemīt dziednieciskas spējas elpceļu slimību ārstēšanas gadījumā.
  5. Medus šūnas ir ļoti labs imunitātes stiprinātājs, nodrošinot pilnvērtīgu organisma funkcionēšanu. Lai arī cik dīvaini tas neliktos, tām piemīt arī pretalerģiskas īpašības. Ja regulāri tiek lietotas medus šūnas, bērns izaugs daudz izturīgāks un veselāks.

Lai arī cik labas nebūtu medus šūnas, tāpat kā jebkurš cits produkts, arī tās var organismam kaitēt. Īpaši tas attiecināms uz tiem cilvēkiem, kas ir alerģiski pret medu. Ja Jums rodas jebkāda alerģiska reakcija, iesakām samazināt tā lietošanu vai pārtraukt pilnībā.

Nav ieteicams arī pārspīlēt ar daudzumu. Lietojiet 1 – 3 reizes dienā tīrā veidā vai kopā ar melno maizi.

Esiet veseli un dalieties arī ar citiem!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru