Sastāvdaļas:
- Rauga mīkla
- 120 g kūpinātas desas
- 100 g siera
- 100 g melnās olīvas
- Tomātu mērce
- Provansas garšvielas
Pagatavošana:
- No sākuma sagrieziet olīvas ripiņās.
- Pēc tam plānās šķēlēs grieziet desu un sarīvējiet sieru.
- Cepamo pannu apklājiet ar cepamo papīru, izklājiet uz tā mīklu un ar rokām sniedziet tam taisnstūra formu. Apsmērējiet mīklu ar savu iecienītāko mērci. Man, piemēram, visvairāk patīk tomātu mērce vai pasta ar garšaugiem. Pirmajā slānī tiks likta desa.
- Tad nāk olīvas un arī siers.
- Rūpīgi sarullējiet ruleti un sagrieziet to pa šķēlītēm. Katram gabaliņam vajadzētu būt pāris centimetrus biezam. Izklājiet tos uz cepamās pannas.
- Apberiet katru gabaliņu ar sarīvētu sieru un Provansas garšvielām.
- Lieciet gardumus cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cepties 25 – 30 minūtes. Ar zobu bakstāmā kociņa palīdzību iespējams pārbaudīt mīklas gatavību.
- Ja zobu bakstāmais kociņš paliks sauss un tam nepielips klāt mīkla, tad gardais ēdiens ir gatavs.
Labu apetīti!