Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 1 798 921 EUR apmērā

2018.gada 19.jūlijā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, neatspoguļojot pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā visus darījumus, kas veikti pārdodot dzīvokļus, tādā veidā nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, pie kriminālatbildības tiek sauktas divas personas, kuras bija kāda SIA valdes locekļi. Apsūdzētie, realizējot savu nodomu nemaksāt valsts budžetā pievienotās vērtības nodokli no SIA nekustamo īpašumu pārdošanas darījumiem, neiesniedza Valsts ieņēmumu dienestā SIA PVN nodokļa deklarāciju. Laika periodā no 2014.gada 21.marta līdz 2014.gada 20.novembrim apsūdzētie slēpa SIA ienākumus no kopumā 40 dzīvokļu pārdošanas darījumiem un katrs par savu laika periodu, nedeklarēja šos darījumus.

Tādējādi apsūdzētie radīja kaitējumu Latvijas Republikai 1 798 921 EUR apmērā.

Viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 218.panta otrās daļas, savukārt otrs apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 177.panta trešās daļas, 218.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru