Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par 49 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, izmantojot svešus maksāšanas līdzekļus

2018.gada 30.novembrī Valkas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par 49 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, nelikumīgi izmantojot svešus maksāšanas līdzekļus, vairākas reizes citu personu vārdā piesakoties ātriem kredītiem un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksām.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, kurš pirms tam bija ieguvis citu personu maksāšanas līdzekļu datus, bankas norēķinu kontam pieslēgtās internetbankas datus, reģistrējās ātro kredītu kompāniju mājas lapās, kur uzdodoties par citām personām, pieteicās un saņēma vairākus aizdevumus, nodarot cietušajām ātro kredītu kompānijām zaudējumus kopsummā par 14 347 EUR.

Turklāt, apsūdzētais, nelikumīgi rīkojoties ar svešiem maksāšanas līdzekļiem, caur interneta vietni www.latvija.lv, autentificējās Valsts ieņēmuma dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā eds.vid.gov.lv, kur citu personu vārdā sagatavoja un iesniedza gada ienākumu deklarācijas par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksu, pēc kā Valsts ieņēmuma dienesta darbinieki, būdami maldināti no apsūdzētā puses un uzticoties tam, ka gada ienākumu deklarācijas iesniedza attiecīgs nodokļu maksātājs, veica no Valsts kases pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, pārskaitot to uz norādīto kontu. Tādējādi nelikumīgi izmantojot svešu maksāšanas līdzekli, apsūdzētais nodarīja Latvijas Republikai mantisko zaudējumu kopsummā par 197,84 EUR. Pretlikumīgās darbības vīrietis veicis laika posmā no 2016. gada līdz 2018.gadam.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par 49 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 193.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Vidzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru