Precizēs regulējumu militārās aviācijas jomā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 30.maijā, konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā “Par aviāciju”. To mērķis ir pilnveidot tiesisko regulējumu aviācijas jomā, nostiprinot vienādas procedūras attiecībā gan uz Latvijas, gan ārvalstu militārajiem gaisa kuģiem.

Lai likuma “Par aviāciju” normas attiektos gan uz Latvijas, gan ārvalstu militārās aviācijas gaisa kuģiem, likumprojektā precizēta militārās aviācijas gaisa kuģa definīcija. Tā paredz, ka militārās aviācijas gaisa kuģis ir Latvijas vai ārvalsts militārās aviācijas gaisa kuģu reģistrā reģistrēts gaisa kuģis, kā arī civilās aviācijas gaisa kuģis, kas tiek izmantots militārajām vajadzībām.

Pašlaik likumā iekļautais militārās aviācijas gaisa kuģu regulējums attiecināms tikai uz Latvijā reģistrētiem gaisa kuģiem, kurus Latvijas Nacionālie bruņotie spēki izmanto valsts aizsardzības funkciju veikšanai.

Izmaiņas aviācijas likumā nepieciešamas, jo militārās aviācijas jomas regulējuma pamatnormas, konceptuāli nav mainītas kopš 1994.gada, kad Latvija vēl nebija ne NATO, ne Eiropas Savienības dalībvalsts, teikts likumprojekta anotācijā.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāskata Saeimai.

Ja nevēlaties saņemt informāciju par Saeimas aktualitātēm, lūdzam sūtīt atteikumu uz e-pasta adresi: [email protected]

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru