“Prāta Vētra” aicina uz videi draudzīgāko tūri Latvijā

Prezentējot jaunāko albumu “Par to zēnu, kas sit skārda bungas”, grupa “Prāta Vētra” šajā nedēļas nogalē uzsāk Latvijas koncerttūri “Skārda bungu tūre”, kas būs pirmā videi draudzīgākā koncerttūre Latvijā un Baltijā. Sadarbībā ar partneriem koncerttūres nodrošināšanā tiks izmantoti ekoloģiski, videi draudzīgi un ilgtspējīgi risinājumi. Ar šo koncerttūri piecās Latvijas pilsētās “Prāta Vētra” vēlas pievērst lielāku uzmanību vides aizsardzības jautājumiem un dalīties ar lietām un ieteikumiem, ko katrs ikdienā var darīt, lai mazinātu ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Brīvdabas koncertos 21. jūlijā Jelgavā, 28. jūlijā Valmierā, 3. augustā Ventspilī, 11. augustā Daugavpilī un 17. augustā Rīgā “Prāta Vētra” prezentēs jaunāko grupas albumu “Par to zēnu, kas sit skārda bungas”. Šī koncerttūre savā ziņā būs unikāla, jo tās nodrošināšanā tiks izmantoti ekoloģiski un videi draudzīgi risinājumi. Koncerttūres laikā aicināsim sabiedrību pievērst lielāku uzmanību mūsu ietekmei uz vidi, jo cilvēka radītā vide veido sabiedrību, ietekmē dzīvošanu, pārvietošanos un citas dienišķās darbības un vajadzības.

“Kopā ar mūsu sadarbības partneriem vēlamies dalīties labajā praksē un būt videi draudzīgi – iesaistoties paši un aicinot svarīgo vēstījumu “padot tālāk”. Koncerttūres apmeklētājiem iesakām uz koncertu doties kājām vai ar velosipēdu, nedrukāt ieejas biļetes papīra formātā, bet gan uzrādīt tās savos viedtālruņos. Arī mēs dosimies uz koncertiem visi kopā ar vienu automašīnu. Sekojiet mūsu piemēram un brauciet plašākā kompānijā – gan ceļš būs jautrāks, gan sastrēgumi šķitīs mazāki,” stāsta Māris Mihelsons (“Prāta Vētra”).

“Neste korporācija ir vadošais atjaunojamo degvielu ražotājs pasaulē un otrs ilgtspējīgākais uzņēmums pasaulē. Tas ir fantastiski, ka varam būt vieni no līdzīgi domājošiem partneriem “Prāta Vētrai”, kas ar konkrētām darbībām koncertos spēs parādīt, ka rūpes par “zaļāku” nākotni ir iespējamas jau šodien. Pirmo reizi Baltijā koncertos ģeneratori tiks darbināti ar 100% atjaunojamo degvielu Neste My, kas tiek ražota no pārtikas un dzīvnieku tauku pārstrādes pārpalikumiem, kā arī augu eļļām, bez nevienas naftas piles. Fiziski tas nozīmē, ka apmeklētāji elpos svaigu un tīru gaisu, jo emisiju daudzums ir samazināts līdz pat 90%. Mēs ceram, ka, pateicoties šai koncerttūrei, arvien vairāk cilvēku aktīvāk pievērsīsies dabas aizsardzības jautājumiem, izprotot vienkāršu lietu savstarpējo mijiedarbību,” stāsta Neste Latvija ģenerāldirektors Artu Airiainens (Arttu Airiainen).

“Mums ir gandarījums par kopīgo sadarbību ne tikai tāpēc, ka grupas “Prāta Vētra” koncerti priecēs tūkstošus klausītāju dažādās Latvijas pilsētās, bet arī tāpēc, ka kopīgi ar mūziķiem koncerttūres ietvaros mēģināsim paveikt kaut ko vairāk sabiedrības labā, aicinot vairāk rūpēties par vidi. Domājot par ilgtspējīgu attīstību, arī ERGO darbinieki ikdienā cenšas sniegt savu artavu vides labā: ik gadu stādām kokus, astoņu gadu laikā kopumā esam iestādījuši 30 tūkstošus koku, ievērojami esam samazinājuši dokumentu apriti papīra veidā, izlietojot par vienu tonnu mazāk biroja papīra. Ir virkne lietu, ko ikdienā katrs var darīt, lai arī nākotnē Latvija priecētu visus ar savu krāšņo un zaļo vidi, tai skaitā iespēju robežās pārvietošanos ar automašīnu var aizstāt ar velosipēdu. Tāpēc ERGO aicina apmeklētājus uz grupas koncertiem Jelgavā un Rīgā doties ar velosipēdiem, par kuru drošību nebūs jāuztraucas, jo ERGO nodrošinās drošu un apsargātu velosipēdu novietni šo koncertu laikā,” stāsta apdrošināšanas sabiedrības ERGO valdes locekle Baltijas valstīs Ingrīda Ķirse.

Esi atbildīgs – nedrukā biļetes! Biļešu, suvenīru un mūzikas failu interneta veikals eKase.lv šī gada laikā ir ne tikai veicis vairākus būtiskus uzlabojumus, bet arī sadarbībā ar “Prāta Vētras” tehnoloģiju partneri Samsung ieviesis iespēju biļešu kontroli veikt ar viedtālruņiem. “Viedtālruņu lietotājus aicinām nedrukāt biļetes, kas iegādātas internetā, jo biļešu svītru kodu varēs nolasīt no telefonu ekrāniem. Tas ļaus ātri un ērti iekļūt koncerta norises vietā, lieki nepalielinot izmantotā papīra apjomu,” aicina Elīna Liepiņa, Samsung Electronics mārketinga vadītāja Baltijā.

Koncerta organizatori sadarbībā ar pilsētu pašvaldībām nodrošinās iespēju pasākuma teritorijā šķirot atkritumus. Kā zināms, dzērienus koncerta teritorijā iespējams iegādāties tikai plastmasas glāzēs, kuru otrreizēju pārstrādi nodrošinās uzņēmums CleanR.

“Prāta Vētra” uzstāsies šādās Latvijas pilsētās – 21. jūlijā Jelgavā, Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij, 28. jūlijā Valmierā, Dīvaliņa pļavās, 3. augustā – Ventspilī, Reņķa dārzā, 11. augustā – Daugavpilī, stadionā Lokomotīve. Savukārt tūres noslēguma koncerts būs 17. augustā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē.

Koncerttūres atbalstītāji ir Latvijā vadošais automātisko degvielas uzpildes staciju tīkls Neste, oficiālais apdrošinātājs – apdrošināšanas sabiedrība ERGO, eKase.lv, oficiālais tūres auto Citro?n no Karlo Motors, oficiālais tūres viedtālrunis Samsung Galaxy S9, Mītavas alus, CleanR, TK Spice, DSV. Informatīvie atbalstītāji ir Delfi, TV3, Radio SWH, laikraksts Diena un žurnāls OK!.

Biļetes iespējams iegādāties eKase.lv, TK Spice informācijas centrā un pilsētu kultūras centru kasēs.

Papildu informācija: www.ekase.lv

www.pratavetra.lv

“Prāta Vētra” birojs: +371 677334495

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru