Policija Rīgā meklē brīvprātīgus jauniešus kontrolpirkumiem alkohola veikalos

Arī šogad kā katru gadu augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās Rīgas pašvaldības policija pastiprināti pievērsīs uzmanību bērnu tiesību aizsardzībai. Tostarp uzmanība tiks pievērsta arī tam, lai veikalos, bāros un citās vietās bērni un jaunieši, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu, nevarētu iegādāties alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus. Ņemot vērā, ka normatīvie akti nosaka, ka šī pārkāpuma kontrolei policijai ir jāveic kontrolpirkumi, kuros iesaistāmi nepilngadīgie, Rīgas pašvaldības policija aicina pieteikties jauniešus, kuri brīvprātīgi vēlas atbalstīt policijas darbu.

Lai iesaistītos kontrolpirkumā, ir jābūt vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kā arī ir jāsaņem vecāku atļauja šai darbībai. Tāpat jāpiebilst, ka pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti. Drošības apsvērumu dēļ jaunieši pirkuma veikšanai tiek iesaistīti veikalos, kas atrodas tālu no viņu dzīvesvietām (citās Rīgas apkaimēs), lai garantētu, ka bērnam vēlāk nebūs jāsatiekas ar attiecīgo pārdevēju.

Ņemot vērā, ka likums neparedz iespēju bērniem samaksāt par atbalstu policijas darbā, Rīgas pašvaldības policija katru gadu uzrunā sociāli atbildīgus uzņēmumus, aicinot tos atbalstīt bērnus un jauniešus, kuri brīvo laiku izvēlas pavadīt bez apreibinošajām vielām. Šogad policijas aicinājumam ir atsaucies Forum Cinemas kinoteātris “Kino Citadele”, kas katram brīvprātīgajam nodrošinās pa kino dāvanu kartei.

Ikvienam, kurš vēlas pieteikties par brīvprātīgo un nedaudz vairāk uzzināt par policijas darba aizkulisēm, ir jāsūta pieteikums brīvā formā uz e-pastu [email protected] . Pieteikumā jānorāda brīvprātīgā dati un tālruņa numurs, kā arī mātes vai tēva dati un tālruņa numurs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru