Piedalies Studentu čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus

Informāciju sagatavoja Inita Savicka, Latvijas Pauerliftinga federācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ļauj savai augstskolai lepoties ar sevi, tāpēc arī šogad aizstāvi savas augstskolas godu un 2. novembrī piedalies Latvijas XXX Universiādes ietvaros notiekošajā Studentu sacensībās spiešanā guļus!

Sacensībām spiešanā guļus var pieteikties līdz 30. oktobrim interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/.

Augstskolu sacensībās spiešanā guļus parasti dominējusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, taču sīvu konkurenci tai sastādījusi gan Rīgas Stradiņa universitāte, gan Rīgas Tehniskā universitāte, gan Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Vai tas tā būs arī šoreiz varēs pārliecināties Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā Brīvības gatvē 333. No pulksten 9.00 līdz 10.30 notiks dalībnieku reģistrācija un svara kategoriju noteikšana, bet sacensību sākums pulksten 11.00. Latvijas Pauerliftinga federācija aicina studentu kursa biedrus, skolas biedrus, draugus un ģimenes locekļus piedalīties sacensību norisē un just līdzi.

Sacensību mērķis ir popularizēt spēka trīscīņu un svaru stieņa spiešanu guļus Latvijā, popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu studējošo cilvēku vidū, piesaistīt jaunatni spēka trīscīņai, radīt interesi par spēka sporta veidu, popularizēt tīru sportu – sportu bez aizliegto vielu lietošanas, ieinteresēt augstskolu studentus – sievietes un vīriešus, kuri trenējas veselības uzlabošanas nolūkā, sākt piedalīties sacensībās, radīt sportistiem impulsu turpmākiem treniņiem, veicināt sportiskā līmeņa izaugsmi, kā arī dot iespēju izcīnīt medaļas un kausus, noskaidrot Latvijas augstākās izglītības mācību iestāžu 2019. gada čempionus studentu un studenšu grupā, noskaidrot spēcīgāko augstākās izglītības mācību iestādi 2019. gadā, atlasīt sportistus dalībai Latvijas čempionātā bez ekipējuma, dalībai 2020. gada SELL spēlēm un Pasaules studentu čempionātam.

Sacensības notiks sekojošās svara kategorijās: sievietēm: -52,0 kg; -57,0 kg; -63,0 kg; -72,0 kg; -84,0 kg; +84,0 kg, vīriešiem: -66,0 kg; -74,0 kg; -83,0 kg; -93,0 kg; -105,0 kg; -120,0 kg; +120,0 kg. Sacensībās piedalās visu Latvijā akreditēto augstāko mācību iestāžu pilna vai nepilna laika koledžas, bakalaura, maģistra vai doktorantūras programmu studenti vai šī gada augstskolu absolventi. Sacensībās var piedalīties gan augstskolu komandas, gan individuāli startējoši studenti.

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija kopā ar Latvijas Augstskolu Sporta Savienību, biedrību “Spēka Pasaule” un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju. Sacensības atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, LASS.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru