Pieci ikdienas ieradumi, kas ir tik ne mazāk kaitīgi, kā smēķēšana vai alkohols

  1. Jūs ēdat pārāk daudz gaļu vai sieru. Dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielās ir hormoni, kas spējīgi veicināt vēža šūnu attīstību. Ja ikdienā uzņemsiet ļoti daudz šādu olbaltumvielu, paaugstināsiet risku saslimt ar vēzi.

Ko darīt?

Dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas aizvietojiet ar veģetārajām olbaltumvielām. Protams, cilvēkiem pēc 65 gadu vecuma dzīvnieku olbaltumvielas tādu kaitējumu nerada, jo vēža šūnu attīstība vairs nav tik aktīva un šīs šūnas gluži vienkārši vairs nespēj vairoties.3

  1. Jūs gatavojat ar nepareizo eļļu. Ja gatavošanai izvēlaties nepiemērotu eļļu, riskējat saslimt pat ar elpceļu slimībām. Piemēram, augu eļļa augstās temperatūrās izdala aldehīdus, kas ļoti kaitē cilvēka organismam.

Ko darīt?

Izpētiet to, kā pareizi gatavot ar katru eļļas veidu. Piemēram, olīveļļa nav paredzēta gatavošanai augstās temperatūrās, bet lieliski der, ja kaut ko cepsiet zemā temperatūrā. Vienmēr atcerieties cepšanas laikā atvērt logu vai ieslēgt nosūcēju!

  1. Solārija iedegums. Smēķēšana ir daudz veselīgāka par solārija iedegumu, jo solārija apmeklējumi var daudz ātrāk izraisīt vēža šūnu attīstību.

Ko darīt?

No sākuma iesakām iemīļot bālu ādu. Ja nu galīgi nevarat iztikt bez tumšākas ādas krāsas, iesakām daudz vairāk uzturā lietot burkānus un tomātus. Abos produktos ir ļoti daudz karotinoīdi, kas spēj dabīgā veidā izmainīt ādas krāsu.

  1. Neizgulēšanās. Šis ir viens no viskaitīgākajiem mūsdienu sabiedrības ieradumiem. Hroniska neizgulēšanās krasi paaugstina asinsspiedienu, palielina sirdslēkmes un insulta risku, rada aptaukošanos, kā arī daudzas citas veselības problēmas. Nekvalitatīvs un saraustīts miegs var palielināt vēža šūnu attīstību.

Ko darīt?

Nekādā gadījumā nepieņemiet nogurumu kā normu. Ja jūtat, ka pietrūkst miegs, obligāti atrodiet laiku, lai atpūstos un izgulētos. Ja jūs moka bezmiegs, noteikti vērsieties pie ārsta pēc palīdzības.

Kā redzat, ļaudis ļoti bieži nepievērš uzmanību šādām lietām, lai gan tās tiešām spēj negatīvi ietekmēt veselību. Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem, lai arī viņi daudz uzmanīgāk izturas pret savu veselību!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru